Dev Kripto Para Borsalarına Terra Şoku!

2 years ago 95
Okuma Süresi: 2 Dakika

Kendilerini “FatMan” olarak isimlendiren Terra topluluğu içinden bir grup, Perşembe günü Binance, Gemini, Kraken ve Coinbase dahil olmak üzere en iyi kripto para borsalarının ABD’de UST ve LUNA çöküşü gerekçe gösterilerek Menkul Kıymetler Yasası kapsamında dava edileceklerini iddia etti.

UST ve LUNA’nın çöküşü dünya çapındaki binlerce yatırımcının milyarlarca dolar kaybetmesine neden olmuştu. “Terra 2.0 Yeniden Canlanma” planının onaylanması ve işleme alınmasına rağmen Terra’nın kurucusu Do Kwon ve Terraform Labs Güney Kore’de hükümet soruşturması altında ve davalarla karşı karşıya.

Dev Kripto Para Borsalarına Dava Açılabilir

Kendilerini “FatMan” olarak isimlendiren Terra topluluğu içinden bir grup, 26 Mayıs’ta attıkları bir tweet’te ABD’deki en iyi hukuk şirketlerinden birinin Binance, Gemini, Kraken ve Coinbase‘e karşı toplu bir tahkim davası açma hazırlığında olduğunu duyurdu. Davada, kripto para borsalarının ABD’li müşterilerine UST ve LUNA satmasının Menkul Kıymetler Yasası kapsamında olduğu iddia edilebilir:

ABD’deki üst düzey bir hukuk şirketinden bir kaynaktan UST ve LUNA’nın ABD’li müşterilerine satışı için Menkul Kıymetler Yasası kapsamında Binance, Gemini, Kraken ve Coinbase aleyhinde toplu dava hazırlığında olduklarını öğrendim. Davayı on hafta içinde açmak istiyorlar.

Ayrıca, atılan bir diğer tweet’te ise bir toplu dava değil, bir toplu tahkim davasının açılacağı düzeltmesi geçildi.

Öte yandan Terra topluluğu dünden bu yana Terra Blockchain’ini UST stablecoin’i olmadan yeniden canlanma planını hedef alıyor. Topluluk, LUNA ve UST token’larının fiyatını 1 milyar token yakımı ile artıracak yeniden canlanma planının gerçekten olup olmadığından emin değil gibi görünüyor.

LUNA ve UST’nin fiyatı şu anda sırasıyla 0,0016 dolar ve 0,094 dolardan işlem görüyor.

Read Entire Article