Dev Kripto Para Borsası Coinbase’deki Bitcoin Satışları Durdu!

2 years ago 94

En büyük kripto paranın 20 bin doların altında işlem gördüğü günde önemli bir gelişme yaşandı. ABD merkezli dev kripto para borsası Coinbase'deki Bitcoin satışlarının durduğu görüldü.

Coinbase Premium Endeksi

Coinbase Premium Endeksi, Bitcoin'in Coinbase Pro'daki fiyatı ile Binance gibi borsalar arasındaki farkı belirlemek için kullanılan bir araçtır. Endeksin primli veya indirimli olması, kurumsal yatırımcıların aktif olarak spot varlığı satıp satmadıklarını veya alıp almadıklarını gösterir. Bu, piyasa duyarlılığının doğrudan bir göstergesidir.

CryptoQuant analisti Ki Young Ju, yakın zaman önce son 45 gündür Coinbase'deki piyasa yapıcıların, müşterilerinin taleplerini karşılamak için yeterli likiditeye sahip olmadıkları için alım satım botları aracılığıyla aktif olarak Bitcoin sattığını belirtmişti. Endeks üzerindeki indirimin arkasındaki ana neden, Bitcoin'in yüzde 40 düşmesiyle sonuçlanan piyasalardaki büyük çöküşle doğrudan bağlantılıydı.

Şimdi aynı endeks, kurumsal yatırımcıların artık varlıklarını aktif olarak satmadıklarını ve endeksi prim bölgesine iten nispeten büyük hacimli spot BTC alımı yaptıklarını gösteriyor. Gösterge, kripto para piyasalarının genelinde satışların başladığı 2022'nin Nisan ayından bu yana ilk kez pozitife döndü. Endeks, kripto para piyasalarındaki potansiyel olarak yaklaşan yukarı doğru bir sıçramayı işaret eden birçok göstergeden sadece biri.

Bitcoin Sıçrama Yapacak mı?

Daha önce, büyük fonlara ve borç verenlere olan fon akışı, MVRV ve dört yıllık eğilimler gibi göstergeler, Bitcoin'in bir yükseliş için hazır olduğunu ortaya koyuyordu ancak BTC fiyatında beklenen sıçrama gelmiş değil.

Piyasalardaki her gösterge Bitcoin'in yukarı doğru sıçrama zamanının geldiğini gösterse bile, piyasalara para girişi olmamasından dolayı Bitcoin veya başka herhangi bir kripto parada volatil yukarı yönlü hareket görülmesi pek mümkün değil. Hacim göstergesine göre, şu anda çeşitli merkezi borsalardaki işlem hacmi yıl ortalamasının altında seyrediyor. Bu da trader'ların ve yatırımcıların elindeki kripto para için satış veya alım yapmadıkları anlamına geliyor.

Read Entire Article