Dev Kripto Para Borsası Coinbase’in Hukuk Mücadelesinden Yeni Gelişme!

2 years ago 90

Önde gelen kripto para borsası Coinbase, ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) borsada listelenen dokuz kripto para biriminin menkul kıymet olduğu iddialarını reddediyor.

Kripto Paralarda İnceleme

Coinbase'in baş hukuk görevlisi Paul Grewal, SEC’in Coinbase borsasında listelenen kripto para birimlerinden dokuzunun menkul kıymet olduğu iddiasını reddetti. Paul Grewal açıklamalarında kripto para borsası Coinbase’in, menkul kıymetleri platformdan uzak tutulmasını sağlamak için kripto para birimlerini listelemeden önce titiz bir inceleme süreci yürüttüğünü belirterek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

SEC'in, bünyemizde listelediğimiz kripto para birimlerinin herhangi birinin menkul kıymet olduğu iddiasına kesinlikle katılmıyoruz. Coinbase’in şirket politikası olarak, her bir kripto para birimi borsamızda kullanıma sunulmadan önce özenle incelenen uzun bir süreçten geçiyor.

Bununla birlikte Coinbase şirketinin avukatlarından biri SEC’in açtığı dava hakkında şunları söyledi:

Açılan soruşturmada hem ABD Adalet Bakanlığı DOJ hem de SEC ile işbirliği yaptık. Adalet Bakanlığı, SEC’in davada delil olarak sunduğu belgeleri detaylı bir şekilde ele aldı. Ancak herhangi bir suçlamada bulunmadı.

Dava Konusu Altcoinler

SEC’in Coinbase karşı açtığı davada menkul kıymet olduğu öne sürülen Ethereum tabanlı altcoinlerin sıralaması ise şu şekilde: Amp ( AMP ), Rally ( RLY ), PowerLedger ( POWR ), XYO Network ( XYO ), Rari Governance Token ( RGT ), LCX ( LCX ), DerivaDAO ( DDX ), DFX Finance ( DFX ) ve Kromatika ( KROM ).

Öte yandan Coinbase yetkilileri açılan davanın yanlış bir karar olduğunu belirterek menkul kıymet tanımı ile kripto para borsasında listelenen dokuz Ethereum tabanlı altcoinin uygun olmadığını ileri sürdü. Kripto kışı etkisini bir nebze olsun hafifletmiş olsa da yaşanan derin düşüşlerin ardından bir hayli etkilenen kripto para borsası Coinbase hukuk mücadelesinde başarılı olacak mı merak konusu olmuş durumda.

Read Entire Article