Dev Kripto Para Borsası Kullanıcı Kısıtlamasına Gidecek!

2 years ago 102

En büyük kripto para borsalarından biri yeni kullanıcı kısıtlaması kararını alacak. Peki kimler etkilenecek? Hali hazırda Batı ülkelerinin Rusya’ya devam eden yaptırımları çok sayıda Rus vatandaşının kripto paralara yönelmesini sağladı. Varlıklarını özgürce hareket ettirmek isteyen zenginler de bu kervana katılınca zorunlu önlemler şart oldu.

BitMEX Kısıtlaması

BitMEX, Rus kullanıcıları için büyük kısıtlamalar uygulamaya hazırlanarak Rusya'ya karşı Avrupa yaptırımlarına uyumu artırmak için çalışıyor. Son bilgilere göre BitMEX, Avrupa Birliği'nin çeşitli kısıtlayıcı önlemleriyle uyumlu olacak şekilde sınırlı yetki alanları politikasını değiştiriyor. BitMEX kripto para borsası, potansiyel olarak etkilenen bir grup kullanıcıyı yaklaşan değişiklikler hakkında Pazartesi günü e-posta yoluyla bilgilendirdi.

Gönderilen e-postaya göre Rus vatandaşları 11 Temmuz 2022'den sonra Avrupa Birliği'nden BitMEX hizmetlerine erişemeyecek. Bu, söz konusu kullanıcıların hesaplarına giriş yapamayacakları veya herhangi bir hizmete erişemeyecekleri anlamına geliyor. Yeni kısıtlamalar, AB veya İsviçre'de ikamet eden Rus vatandaşları veya AB'den BitMEX hizmetlerine erişen sakinler için geçerli değildir. E-postada, Rusya dışında ikamet eden AB veya İsviçre çifte vatandaşlarının da bu karardan etkilenmeyeceği açıklanıyor.

“AB'de veya İsviçre'de ikamet ediyorsanız veya AB veya İsviçre'nin çifte vatandaşıysanız ve Rusya dışında ikamet ediyorsanız, muafiyet başvurusunda bulunmak ve AB'den Hizmetlerimize erişmeye devam etmek için ek bilgiler sunabilirsiniz”.

Ruslara Kripto Para Kısıtlaması

BitMEX'in AB'deki Ruslara yönelik en son kısıtlamaları, Binance gibi bir dizi büyük borsanın Rus kullanıcıları için kısıtlamalar duyurmasının ardından geldi. Bu tür kısıtlamaların çoğu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta Ukrayna'da "özel askeri operasyon" başlattığını duyurmasının ardından ilk iki ayda geldi.

Ukrayna’ya karşı devam eden saldırılar, Batı ittifakının daha sert önlemler almasına sebep oldu. Özellikle kripto paraları kullanarak ambargoları delmeye çalışanların önüne geçilmek isteniyor. Öte yandan aylardır BAE gibi ülkelere, Rus oligarkların kripto paraları kullanarak para taşıdıkları ve hayatlarına burada sorunsuz şekilde devam ettiklerine dair iddialar dolaşıyor. Geçtiğimiz aylarda da İran ve Venezuela’nın kripto paraları kullanarak ambargoları deldiği iddia edilmişti. ABD’li yetkililer ise kripto para kullanımının ABD yaptırımları üzerinde ciddi bir etkisi olmadığını söyledi.

Read Entire Article