Dev Kripto Para Borsasında Kurucu Depremi!

2 years ago 119

Kripto para piyasalarında devam eden çöküş, kripto para sektöründeki her türden şirketi olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kripto para borsaları da piyasalardaki çöküşten etkilenen şirketler arasında başı çekiyor.

Huobi Kurucusu Hisselerini Satmaya Hazırlanıyor

Seyşeller merkezli kripto para borsası Huobi'nin çalışanlarının büyük kısmını işten çıkarmayı düşünmesinin ardından yeni bir kritik iddiaya ortaya atıldı. Borsanın kurucusu Li Lin'in hisselerini satmayı değerlendirildiği bildirildi. Bu, platformdaki Çinli kullanıcılara ait hesapların silinmesinin ve kripto para piyasalarındaki büyük çöküş gibi olumsuzlukların Huobi'nin gelirlerine büyük bir darbe indirmesinin ardından geldi. Twitter'daki Blockchain gazetecisi Colin Wu'ya göre Lin, borsadaki hisselerini satmaya hazırlanıyor. Lin'in Huobi'nin hisselerinin yarısından fazlasını elinde tuttuğu belirtiliyor: Huobi'nin kurucusu Li Lin, Huobi'deki hisselerini satmak istiyor. Li Lin şu anda şirketin hisselerin yüzde 50'sinden fazlasını elinde tutuyor. Huobi'nin ikinci en büyük hissedarı Sequoia China. Geçen hafta Wu, Huobi'nin mevcut işgücünün yüzde 30'undan fazlasının işten çıkarmayı düşünebileceğini iddia etmişti. Çinli kullanıcı hesaplarının borsadan silinmesinin ardından Huobi'nin gelirlerindeki sert düşüş, muhtemelen borsayı buna yapmaya zorladı.

Çin'in Kripto Para Yasağı

Çin'in geçen yıl getirdiği kripto para yasağı, Huobi'yi milyonlarca Çinli kullanıcının hesabını silmeye zorladı. Büyük çaptaki hesap silme hareketi, platformdaki işlem hacminin yüzde 80'in üzerinde düşmesine neden oldu. Kripto para meraklısı Panda, o dönem Çinli kullanıcıların hesaplarının silinmesinin Huobi'yi para çekme baskısından kurtardığını öne sürerek şunları söylemişti: Hesapların silinmesi işlem hacminin yüzde 80 düşmesine neden oldu, ancak Huobi, kripto para çekme baskısından kurtuldu ve bugün hala güçlü bir şekilde ayakta duruyor. CoinMarketCap'in sağladığı verilere göre Huobi, trafik, likidite, ticaret hacimleri ve güven bakımından hala en büyük 10 kripto para borsası arasında yer alıyor. Yaklaşık bin 133 piyasa çifti ile birlikte borsada 582 kripto para listeleniyor.
Read Entire Article