Dev Kripto Para Borsasında Şok Ayrılık Kararı!

2 years ago 83

Kısa süre önce Celsius’un CEO’su görevi bıraktığını duyurmuştu ve henüz birkaç saat geçmeden başka bir ayrılık haberi daha geldi. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birinin başkanı görevinden ayrıldığını Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Peki görevden neden ayrıldı? Detaylar haberimizde.

FTX Borsasından Ayrıldı

Borsanın başkanı Brett Harrison saat 18:27’de Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla borsadan ayrıldığını duyurdu. Daha önce Cidatel ve Headands Teknoloji gibi şirketlerde görev alan isim şunları yazdı;

FTX Başkanlığı görevinden ayrılıyorum. Önümüzdeki birkaç ay içinde iş devirlerimi yapacağım ve şirkette danışman rolüne geçeceğim. Geçen bir buçuk yılda FTX'teki deneyimlerim için derin şükran duyuyorum”.

FTT token fiyatında herhangi bir hareketlenme olmadı. FTX US'a Mayıs 2021'de başkan olarak katılan Harrison, şirketin birçok büyük adımında ön safta yer alıyordu. Harrison'ın sonraki hamleleri şu anda belirsiz.

“Bundan sonra ne yapacağıma dair daha fazla şey paylaşmak için sabırsızlanıyorum. O zamana kadar, FTX'in yılı tüm karakteristik ivmesiyle bitirmesini sağlamak için bu geçişte Sam'e ve ekibe yardımcı olacağım".

FTX Token (FTT)

Yazı hazırlandığı sırada FTX borsasının yerel tokeni FTT 24,58 dolardan alıcı buluyor. İşlem hacmi %52 oranında arttı ve güne %3,42 yükselişle devam ediyor. Kripto para borsalarının yerel tokenleri yatırımcılar tarafından her dönemde ilgi görmüştür. Komisyon indirimleri ve diğer faydaları nedeniyle borsa tokenleri fayda üretimi ve talep doğurma anlamında ön plana çıkıyor. 3,29 milyar dolarlık piyasa değeriyle FTT token en büyük 24’üncü kripto para konumunda bulunuyor.

Piyasa değerine göre ise borsa tokenleri arasında Binance’ın BNB’sinin hemen arkasında yer alıyor. 9 Eylül 2021 tarihinde 85 doları aşarak ATH seviyesini belirleyen FTT Token bugün zirvenin %71 altında fakat diğer altcoinlere kıyasla daha az kayıplar yaşadı.

FTX borsası zorlu kripto para kışında likidite avantajı nedeniyle adından sık sık söz ettirdi. İflasın eşiğinde olan birçok kripto para şirketine teklif götüren SBF son olarak ABD seçimleri için 1 milyar dolara kadar lobicilik bütçesi ayırabileceklerini açıklamıştı.

Read Entire Article