Dev Kripto Para Borsasından 157 Milyon Dolarlık FTX ve Alameda Research Hamlesi!

1 year ago 57

FTX'in iflas avukatlarının 694 milyon dolarlık likit varlığın eksik olduğunun tespit edildiğini açıklamasının ardından OKX'ten dikkat çeken bir açıklama geldi. Kripto para borsası FTX ve Alameda Research'e ait 157 milyon dolar değerindeki kripto paranın iflas masasına iade edildiğini açıkladı.

Varlıklar Güvence Altına Alınmış, Hesaplar Dondurulmuş

Kripto para borsası OKX, iflas ederek kripto para piyasasını derinden sarsan FTX ve Alameda Research'e ait olduğunu belirttiği 157 milyon dolar değerinde kripto paranın tespit edildiğini ve tespit edilen varlıkların tamamının her iki şirket için iflas masasına teslim edildiğini açıkladı. Kripto para borsası, tespit edilen kripto paralarla ilgili herhangi bir bilgi (miktar / varlık adı) ise paylaşmadı.

FTX'in 2022'nin Kasım ayındaki iflasının ardından OKX, yaptığı bir açıklamada kripto para borsası ile ilgili işlemlerin tespit edilmesi için araştırmalar yapıldığını açıklamıştı. Açıklamada, FTX ve Alameda Research ile bağlantılı kripto paralar ve hesaplar tespit edildiği, her iki şirkete de ait tüm bu varlıkların güvence altına alınması ve bağlantılı hesapların dondurulması için harekete geçildiği de aktarılmıştı.

Özellikle FTX'in iflasından kısa bir süre sonra bir bilgisayar hacker'ının kripto para borsasına ait cüzdan adreslerinden 600 milyon dolar değerinde kripto para çalması diğer kripto para borsalarındaki FTX hesaplarındaki varlıkların tehlikeye girdiği korkusuna neden olmuştu.

694 Milyon Dolar Değerinde Kripto Para Kayıp

Ayın başında, dava üzerinde çalışan iflas avukatları, OKX'in duyurusundan önce FTX'in fiat para, stablecoin, Bitcoin (BTC), BNB (BNB), Solana (SOL) ve Ethereum'u (ETH) da kapsayacak şekilde en likit "Kategori A Varlıkları"nda 694 milyon dolar ile büyük bir eksiklik olduğunu açıklamışlardı.

Read Entire Article