Dev Kripto Para Borsasından 4.6 Milyon Dolarlık Terra Classic (LUNC) Hazırlığı

2 years ago 80

İşlem hacmi bakımından Güney Kore'nin en büyük kripto para borsası olan Upbit, Terra ekosisteminin çöküşü sırasında tahsil edilen yaklaşık 4.6 milyon dolar değerindeki Terra Classic (LUNC) işlem ücretlerini kısa vadeli ve orta ila uzun vadeli planlar arasında bölüştürerek kullanmayı planlıyor. Kripto para borsasının planları arasında bir kripto varlık takip merkezi kurulması, Terra-LUNA krizi hakkında bir whitepaper yazma ve Terra yatırımcılarının zararlarını hafifletmek için çalışan kuruluşlara bağış yapma yer alıyor.

İşlem Ücretleri 3 Planda Kullanılacak

Kripto para borsası Upbit, Terra-LUNA krizi sırasında 11-20 Mayıs döneminde alınan işlem ücretlerini, ahlaki sorumluluğun bir parçası olarak yatırımcıların kaybını karşılamak için yeniden kullanacak. Gelen bilgilere göre, Upbit'in "Luna Ücreti Kullanım Komitesi" yakın tarihli bir toplantıda işlem ücretlerini kısa vadeli ve orta ila uzun vadeli planlara ayırmaya karar verdi. 239.13 BTC'lik toplam işlem ücreti şu anda yaklaşık 4.6 milyon dolara karşılık geliyor. Söz konusu miktar Mayıs ayında yaklaşık 7.5 milyon dolara karşılık geliyordu, ancak Bitcoin'in 20 bin doların altına düşmesi kullanıcılardan tahsil edilen işlem ücretlerinin değerini olumsuz yönde etkiledi.

Komite, uzun vadeli bir plan olarak bir kripto varlık izleme merkezi kurmaya karar verdi. Merkez, adil piyasa uygulamalarının ve yatırımcı korumasının sağlanmasına yardımcı olacak. Komite, ayrıca işlem ücretlerinin bir kısmını Terra yatırımcıları için zararın hafifletilmesi üzerinde çalışan kuruluşlara bağışlamayı planlıyor. Kısa vadeli planda ise Terra-LUNA krizinin nedeni hakkında bir whitepaper yazılması yer alıyor.

Geçmişte Upbit ve diğer kripto para borsaları Terra Classic'teki (LUNC) işlem ücretlerini kullanıcılara iade etmeyi planladıklarını açıklamışlardı. Bununla birlikte, Luna Ücreti Kullanım Komitesi 7 Eylül 2022 tarihli bir toplantıda, işlem ücretlerini yatırımcılara iade etmenin mümkün olmadığını açıkladı. Korbit gibi Güney Koreli diğer kripto paralar borsaları ise yatırımcılara işlem ücretlerini iade etme sözü verdikten sonra başka plan açıklamadı.

LUNC Fiyatı Yükseliyor

Terra Classic topluluğunun alım satımlar için vergi yakımı talebi, 26 Eylül'de kripto para borsası Binance tarafından kısmen kabul edildi. Binance, tüm spot ve marj işlemleri için Terra Classic'teki (LUNC) işlem ücretlerinin yakımını yapacağını açıkladı. Sonuç olarak, LUNC fiyatı yüzde 70'in üzerinde ralli yaptı ve 0,00018 dolardan 0,000232 dolara kadar çıktı. LUNC, yazım sırasında son 24 saatte kaydettiği yüzde 44,66 yükselişle 0,0002954 dolardan işlem görüyor.

Read Entire Article