Dev Kripto Para Borsasından Dikkat Çeken Karar: İflas Söylentisi

2 years ago 98

Business Insider, dev kripto para borsası Coinbase'in ABD'deki bağlı kuruluş pazarlama programını geçici olarak durdurduğunu bildirdi. Kripto para borsası yaptığı bildirimde, mevcut piyasa koşullarını ve kripto para endüstrisi için olumsuz görünümü gerekçe göstererek pazarlama programını 19 Temmuz'dan itibaren askıya alacağını belirtti. Kripto para fenomeni ve Bitboy Crypto'nun yaratıcısı Ben Armstrong, takipçilerini kripto para sektöründe faaliyet gösteren ve iflas eden bir sonraki şirketin Coinbase olabileceği konusuna uyardı.

Kripto Kışı ve Coinbase

ABD merkezli dev kripto para borsası Coinbase'in bağlı kuruluş programlarını piyasa koşullarını gerekçe göstererek durdurması kripto para topluluğunda şok etkisi yarattı. Birçok büyük kripto para şirketinin iflas ettiği dönemde Coinbase'in aldığı karar şirketin iflasa doğru sürüklendiği şeklinde yorumlandı. Bitboy Crypto'nun yaratıcısı Ben Armstrong, Twitter'daki takipçilerini Coinbase'in yakın gelecekte iflas duyurusu yapabileceği konusuna uyararak en kötü senaryoya hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi.

Kripto para piyasalarındaki çöküşle birlikte, 2021'de halka arz olan Coinbase'in hisse fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 357 dolardan yüzde 85'in üzerinde düşüşle 53,79 dolara kadar gerilemesi şirketin ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya olduğunun ilk işaret fişeği olmuştu. Öte yandan ABD'nin dev yatırım bankası Goldman Sachs da yakın zaman önce devam eden ayı piyasasını işaret ederek Coinbase'in hisselerinin notunu düşürdü. Geçen yıl 75 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan şirket değeri 12.4 milyar dolara kadar gerilemiş durumda.

Şirket, hissedarlarına yazdığı bir mektupta, ilk mali çeyrek sonuçlarının piyasalardaki volatiliteden doğrudan etkilendiğini belirterek 2022'nin ilk çeyreğinde 430 milyon dolar zarar bildirmişti. Platformun işlem hacmi ve varlıkların değeri de önemli oranlarda düştü. Borsa, ayrıca maliyet düşürme politikasının bir parçası olarak çalışanlarının yüzde 18'ini işten çıkardı.

Güçlü Rekabet Ortamı

Coinbase, FTX ve Robinhood gibi diğer merkezi borsalardan, özellikle de Binance cephesinden gelen zorlu meydan okumayla karşı karşıya. Küresel kripto para borsası Binance'in ABD kolu Binance.US, kısa süre önce sıfır komisyon ücretli Bitcoin spot ticaret ürününün piyasaya sürdüğünü duyurdu. Şu anda Coinbase, 3,99 dolar gibi oldukça yüksek spot işlem ücretleri ile kullanılabiliyor.

Binance CEO'su Changpeng “CZ” Zhao da iki şirketin işlem ücretlerindeki farklılığa dikkat çekmek için Twitter'dan değerlendirmede bulundu. Ayrıca Binance.US'un yayılmadan para kazanmadığını da ortaya koydu.

Read Entire Article