Dev Kripto Para Borsasının Kurucusundan Tarihi Altcoin Analizi: 5.000 Dolar

2 years ago 91

Kripto para borsası BitMEX'in kurucusu ve eski CEO'su Arthur Hayes, yakın tarihli bir blog paylaşımında Ethereum'u (ETH) short'lamak için en iyi zamanın The Merge güncellemesinin zirve dönemi yani gerçekleştiği dönem olduğunu iddia etti. Ayrıca, ETH fiyatının ilk kez 5 bin doları geçebileceğini söyledi.

Başarılı vs Başarısız

BitMEX'in kurucusu ve eski CEO'su Arthur Hayes'e göre ikinci en büyük kripto para Ethereum'da çok abartılan The Merge güncellemesinin başarısız olması durumunda hızlı ve kısır bir fiyat düşüşü yaşanabilir. Hayes, böyle bir düşüş senaryosuna karşı korunmanın en iyi yolunun satım opsiyonlarını kullanmak olduğuna inanıyor. Ona göre bu şekilde sınırsız kayıpların ortadan kaldırılması mümkün olabilir.

Daha önce bildirdiğimiz gibi, merakla beklenen The Merge güncellemesinin 15 Eylül'de gerçekleşmesi bekleniyor ve geliştiriciler artık güncellemenin son rötuşlarını yapmakla meşgul. Hayes, bu ayın başında The Merge'nin başarısız olması durumunda Ethereum fiyatının bin dolar seviyesini yeniden ziyaret edeceği yönünde tahminde bulunmuş, ancak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) daha az şahin bir para politikasına dönmesi durumunda yaklaşık bin 600 dolara geri dönebileceğini belirtmişti.

Öte yandan Hayes'e göre, The Merge güncellemesi başarılı bir şekilde uygulanır ve Fed agresif faiz artışlarından vazgeçecek olursa Ethereum fiyatı tarihinde ilk kez 5 bin dolar seviyesini geçebilir.

Hayes, son blog yazısında deflasyonist dinamikler ve ağın artan kullanımından dolayı ETH fiyatının daha da yükselmeye devam edebileceğine de vurgu yapıyor. BitMEX'in eski CEO'sunun The Merge güncellemesine yaklaşılırken altcoin'deki pozisyonunu azaltmayacağını da eklediği görülüyor.

Ethereum'da Son Durum

Ethereum fiyatı, The Merge güncellemesinin neden olduğu heyecanla son haftalarda önemli yükselişler kaydetmeyi başarsa da son günlerde yükselişi çevreleyen coşkunun dağıldığı ve yerini yavaş yavaş korku ve paniğin aldığı görülüyor.

CoinMarketCap'in verilerine göre, ikinci en büyük kripto para ETH, yazım sırasında bin 900 dolar seviyesinin altında bin 886 dolardan alınıp satılıyor. 7 gün içerisinde ETH'de 2 bin doların üzerine iki deneme yapılmış olsa da fiyat kritik seviyenin üzerinde kalamadı.

Read Entire Article