Dev Kripto Satın Alması İptal Edildi! Bu İş Mahkemede Biter!

2 years ago 95

Kurumsal yatırımcıların kripto paralara olan ilgisi devam etse de kötü haberlerin arkası kesilmiyor. Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 24.200 dolardan alıcı buluyor. Kral kripto para birimi 25.200 doların üzerinde kalıcılık elde edemediği için düşüşüne devam ediyor. Son gelen haber de önemli bir anlaşmazlığı gün yüzüne çıkardı. 100 milyon dolarlık tazminat kime karşı, neden açılacak?

Kripto Para Şirketinin Satışı İptal

Galaxy Digital bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada BitGo satın alımının iptal edildiğini duyurdu. Galaxy Digital "31 Temmuz 2022'ye kadar, sözleşmemizin gerekliliklerine uygun 2021 için denetlenmiş mali tabloları” teslim edilmediği söyleyerek iptal gerekçesini de açıkladı. BitGo ise bugün satın almayı iptal eden şirkete tepki gösterdi. BitGo tarafından yapılan açıklamanın detayları ise şöyle;

“31 Aralık 2022'ye kadar sona ermesi planlanan BitGo ile birleşme sözleşmesini uygunsuz şekilde iptal eden Galaxy Digital'e karşı yasal işlem başlatmayı planlıyoruz.”

BitGo, basın açıklamasına göre şirket haklarını savunmak için hukuk firması Quinn Emanuel'i tuttu. Ortak R. Brian Timmons yaptığı açıklamada, "Mike Novogratz ve Galaxy Digital'in sonlandırma için BitGo'yu suçlama girişimi saçma" dedi. BitGo yasal tazminat için başvuruda bulunacak ve bu rakam 100 milyon doların altında olmayacak. Galaxy tarafından yapılan açıklamada ise BitGo sorumluluklarını yerine getirmediği için bu kararı aldıklarını ve herhangi bir fesih ücreti ödemeyeceklerini duyurdu.

BitGo Nedir?

Geçtiğimiz yıl Galaxy Digital, BitGo'yu 1,2 milyar dolara satın almayı planladığını duyurdu. 2022 yılı mart ayında ise anlaşmanın yeniden değerlendirmeye alındığı konuşuluyordu. Milyar dolarlık satışın iptalinin son kripto para kışıyla bağlantısı ise bilinmiyor.

BitGo, merkezi California'da bulunan bir kripto saklama firmasıdır. 2013 yılında Mike Belshe ve Ben Davenport tarafından kurulan şirketin Lumina, Bitgo Holdings, Inc, Harbor Platform Inc, Hedgly Capital Advisors Inc, Lumina Technologies Inc isimli birçok yan kuruluşu da vardır. 50’den fazla ülkede 700 kurumsal şirket tarafından tercih edilen BitGo en popüler kripto şirketlerinden biridir.

CryptoCurrency Security Standard (CCSS) ve SOC2 gibi standartları sağlayabilen BitGo müşteri varlıklarının güvenliğini üst düzeyde korumayı hedefliyor. BitGo CEO'su Mike Belshe aynı zamanda HTTP/2.0 protokolünün mucididir.

Read Entire Article