Dev Otomobil Markası Sektöre Öncülük Etti! İşte Toyota Türkiye’nin Metaverse Hamlesi

2 years ago 123
Dev Otomobil Markası Sektöre Öncülük Etti! İşte Toyota Türkiye'nin Metaverse Hamlesi

Metaverse‘ün günümüzde giderek popülerleşmesiyle birlikte bu alanda pek çok etkinlik ve toplantı yapılmaya başladı. Öyle ki pek çok şirket, marka ve siyasi parti metaverse’de toplantılar yapmaya başlarken bu kez de otomotiv sektörü işin içerisinde girdi.

Bununla birlikte Türkiye Metaverse’e oldukça hızlı bir şekilde adapte olmaya başladı. Popüler otomobil markasının Türkiye ayağı, yakın bir tarihte Metaverse üzerinde ilk yıllık toplantısını gerçekleştirdi.

Toyota Türkiye, Metaverse’e Adım Attı

Türkiyede oldukça popüler olan otomobil markası Toyota‘nın Türkiye ayağı Toyota Türkiye, Metaverse’e giriş yaptı. Öyle ki Toyota Türkiye, yakın bir zamanda Metaverse üzerindeki ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., kendisine hizmet veren acente ve diğer kuruluşlarla birlikte geleneksel yıllık toplantısını bu kez son dönemin gözde teknolojisi Metaverse platformunda kapalı devre olarak yaptı.

Türkiye’de otomotiv sektöründe ilk kez gerçekleştirilen Metaverse toplantısına; Toyota yöneticileri ve çalışanları ile birlikte servis sağlayıcılardan 100’den fazla temsilci katıldı. Oldukça renkli görüntülere sahne olan Metaverse toplantısı ile Toyota, yeni teknolojiler geliştirme konusundaki hassasiyetini bir kez daha gösterdi.

Artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, 3 boyutlu holografik avatarlar, video ve diğer iletişim araçlarını içeren çevrimiçi sanal dünyada kapalı devre olarak gerçekleştirilen Toyota geleneksel buluşması, yakın gelecekte teknolojik yeniliklerin de habercisi oldu. Toyota daha önce İnteraktif Showroom, Dijital Bayi, Toyota Response, İşitme ve Görme Engelliler için farklı dijital kanallar uygulamıştı.

Türkiye’deki Metaverse Çılgınlığı Çığ Gibi Büyüyor

Metaverse kavramının ortaya çıkmasıyla birlikte pek çok kişi bu kavramı çabucak benimsemeye ve adapte olmaya başladı. Öyle ki ülkemizde de  bu durum oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşti.

Geçtiğimiz haftalarda Ak Parti, metaverse üzerindeki ilk toplantısını gerçekleştirerek bu alana hızlı bir giriş yaptı. Ak Parti’nin bu hareketi ile birlikte pek çok şirket bu alana yönelmeye başladı.

Öyle ki, Türkiye’nin önde gelen teknoloji üreticisi Vestel‘in CEO‘su yaptığı açıklama ile birlikte şirketin Metaverse ekosistemine dahil olacağını açıkladı.

Dolayısıyla Metaverse kavramının giderek daha da popüler bir hal almasıyla birlikte pek çok şirket ve marka ilerleyen dönemlerde bu alana yönelmeye devam edecek.

Read Entire Article