Dev Oyun Şirketi, Patent Başvurusu Yaptı! Metaverse Ekosistemine Liderlik Ediyor

2 years ago 127
Dev Oyun Şirketi, Patent Başvurusu Yaptı! Metaverse Ekosistemine Liderlik Ediyor

Çinli teknoloji holdingi Tencent, ticari veri takip aracı Qichacha’ya göre Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi’ne (CNIPA) sanal konserler için patent başvurusunda bulundu. Tencent’in bu amlesi, Çinli şirketlerin Metaverse ticari markalarını güvence altına almak için yarışmaya başlamasının ardından geldi.

Çinli Oyun Devi Patent Başvurusu Yaptı

Çin Halk Bankası (PBoC), Kasım ayında Metaverse ve değiştirilemez tokenlere (NFT’LER) karşı güçlü bir duruş sergilemiş olsa da, Kara Para Aklamayı Önleme araçlarıyla izleyeceğini belirterek, binden fazla Çinli şirket, metaverse ile ilgili 16.000’den fazla ticari marka başvurusu yaptı.

Uyarılara rağmen, Çin’in çok uluslu teknolojisi ve dev oyun şirketi Tencent, Çin’in Metaverse hücumuna liderlik ediyor.

South China Morning Post’a göre, kaynaklar Tencent’in geçen yıl Ekim ayında çalışanlarına Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Singapur’dan çalışanları içerecek olan iştiraki TiMi Studios altında yeni bir “F1” stüdyosunun oluşturulmasıyla ilgili bir iç mektup gönderdiğini iddia ediyor.

Çinli Oyun Devi Patent Başvurusu Yaptı

Geçen yıl 31 Aralık’ta Tencent, festival süresince 1,1 milyondan fazla hayranın katıldığı TMELAND adlı bir Yeni Yıl kutlaması olan Metaverse’de Çin’in ilk sanal konserini gerçekleştirdi. Tencent, gerçekçi sanal konserler oluşturmak için hareket yakalama teknolojisi kullanan Los Angeles merkezli animasyon konser şirketi Wave’i de satın aldı.

Wave konserleri geçmişte son derece başarılı oldu ve pandemi sırasında müzisyenlerin hayranlarla etkileşim kurmasının yeni bir yolu olarak popülaritesini artırdı. The Weeknd geçen yıl Ağustos ayında TikTok‘ta canlı bir sanal konser yayınlamak için Wave hizmetlerini kullandığında, dünya çapında yaklaşık 2 milyon izleyici çekti ve Eşit Adalet Girişimi için 350.000 dolar topladı.

Vergi Kaçakçılığı ve Kara Para Aklama

Çin’in çokuluslu şirketinin emellerinin yerel düzenleyicilerden etkilenip etkilenmeyeceği henüz belli değil. 26 Kasım’da düzenlenen bir ulusal finansal güvenlik zirvesinde konuşan PBoC’deki Kara Para Aklamayı Önleme (AML) biriminin yöneticisi Gou Wenjun, NFT’ler ve Metaverse gibi kripto ekosisteminin yeni trendleriyle ilişkili tehlikeler konusunda uyardı. Düzenlenmeden bırakılırsa, bu varlıkların kara para aklama ve vergi kaçakçılığı gibi yasadışı amaçlarla kolayca kullanılabileceğini iddia etti.

Çin Komünist Partisi’nin resmi gazetesi Halkın Günlüğü de 9 Aralık’ta Metaverse hakkında bir uyarı yayınlayarak, “düzenlemenin inovasyondan önce gelmesi için teşvik edilmesi gerektiğini” belirtti.

Ulusal medya ve devlet kontrolündeki bankalardan gelen uğursuz öngörülere rağmen, Çin hala ilgili düzenlemelere ilişkin daha fazla netlik sağlamadı.

Read Entire Article