Dev Ülkeden Kritik Adım! Kripto Borsaları Ülkeye Dönüyor!

2 years ago 77

Japonya'da yayınlanan haberlere göre, ülke yönetimi kara para aklamayı önlemek adına yeni kurallar uygulamaya odaklanmış gibi görünüyor. Kurallar, havalelere ve müşteri bilgilerinin yetkili kurum ve kuruluşlarla paylaşılmasına odaklanıyor.

Japon hükümeti, kripto piyasasını düzenlemek amacıyla yeni eylemler açıkladı. Yerel medya kuruluşları, hükümetin kara para aklamayı önlemek için kripto para birimi işlemlerini izleyeceğini ve KYC ile ilgili bilgilerin paylaşılmasını zorunlu kılacağını bildirdi.

Sektörü Düzenleme Girişimi

Yeni kurallar 2023 baharından itibaren yürürlüğe girecek ve müşteri bilgilerinin toplanması amacıyla "suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi yasasında" bir değişiklik yapılmasına neden olacak. Kara para aklamanın önlenmesine ilişkin havale kurallarının uygulanabilmesi için bankalar düzeyinde düzenleme yapılması gerekecek.

Bu hamle, Japon yetkililerin kripto piyasasını düzenlemek için attığı bir başka adıma işaret ediyor. Hükümet özellikle hiçbir yasadışı faaliyetin gerçekleşmemesini sağlamaya hevesli ve kapsamlı vergilendirme kurallarına da vurgu yaptı. Bu arada, SBI gibi şirketler kripto ile ilgili girişimler üzerinde çalışıyor.

Düzenleyici tutumlardaki değişiklikler, Binance'ın piyasaya yeniden girmek istemesine yol açtı. Diğer önemli gelişmeler arasında, Terra olayının bir sonucu olarak yatırımcıları korumayı amaçlayan stablecoin'lere odaklanan bir dönüm noktası yasasının kabul edilmesi yer alıyor.

Japonya Hâlâ Borsaların Radarında

Japonya'ya gelen kripto düzenlemelerinin tamamı, daha önce de belirtildiği gibi Binance gibi pazara girmek isteyen daha fazla borsanın ortaya çıkmasıyla sonuçlandı. Binance dört yıldır kripto para birimlerinin popüler olduğu Japonya'nın dışında bulunuyor ve yeniden girişi onun için büyük bir kazanım olabilir.

Olumlu olarak düşünülebilecek değişiklikler arasında, kripto şirketleri ve yatırımcılar için vergi indirimlerinin sağlanması da yer alıyor. Japonya Başbakanı Fumio Kishida bunun ekonomiyi canlandıracağını umuyor ve web3'ün Japonya'nın geleceğindeki öneminden de bahsetti.

Gelişmeler FTX'in, faaliyet göstermesi için ilgili bir lisans verilen FTX Japan'ı başlatmasına da yol açtı. Ülkedeki kripto borsalarındaki artış, alana daha fazla yatırımcı çekebilir ve bu da Kishida'nın umduğu ekonomik büyümeyi teşvik edebilir.

Read Entire Article