Dev Yatırım Şirketi Grayscale’dan Kritik Rapor: Ayı Piyasası Bu Tarihte Bitebilir!

2 years ago 97

Kripto paralar ayı piyasasının pençesinde zor günler geçirirken, kripto kışının ne zaman biteceğine dair farklı raporlar yayımlanıyor.

Kripto Kışı, 250 Gün Sürebilir: Neden?

Yatırım şirketi Grayscale'ın en son raporu, daha önceki piyasa döngüleri tekrar edilirse, kripto kışının 250 gün daha sürebileceğini öne sürdü. Rapor, Haziran'ı ayı piyasasının başlangıcı olarak nitelendirdi. Grayscale, mevcut kripto para piyasalarının daha önceki döngülerdeki bazı özellikleri yansıttığını belirtti. Bitcoin (BTC) piyasa döngüleri, geleneksel olarak 4 yıl veya yaklaşık 1.275 gün sürer. Şirket, BTC'nin gerçekleşen fiyatının mevcut piyasa fiyatının altına düştüğü zamanı döngü olarak tanımlıyor. Gerçekleşen fiyat, tüm varlıkların toplamının varlığın piyasa değerine bölünmesiyle belirlenir. Bu, kaç pozisyonun karda olduğunun verilerini ortaya koyar. 13 Haziran'da, BTC'nin gerçekleşen fiyatı, Grayscale'in mevcut ayı piyasasının başlangıcı olarak tanımladığı piyasa fiyatının altına düştü.

Grayscale, bu durumun mükemmel bir yatırım fırsatı sunduğuna inanıyor. Geçmiş verileri inceleyen Grayscale, karanlık ağ pazarı Silk Road'ın yükselişi ve düşüşü ve ilk büyük ayı piyasasına yol açan meşhur Mt. Gox fiyaskosu gibi olaylarla 2012-2015 piyasa döngüsüne işaret ediyor. Bu kötü dönemden sonra, Ethereum'un (ETH), büyük borsalar ve cüzdan sağlayıcılarının gelişimi, piyasadaki bir sonraki baharı getirdi. 2016-2019 arası Initial coin offering'deki (İlk para arzı teklifi)  patlama ile hatırlanacak. Bu, tanıtılan akıllı sözleşme işlevselliği ile Ethereum sayesinde oldu. 2017 yılının sonlarında kripto para ekosistemine akan sermayenin çoğu, ikinci büyük ayı piyasasının başlamasıyla ertesi yıl piyasayı terk etti. 2020 piyasa döngüsü, bir kaldıraç hikayesi olarak hatırlanacak. Grayscale, yatırımcıların Kovid-19 salgını sırasında artan para basımı ve yardımlarlar birlikte kripto para piyasasına yöneldiklerini belirtti.

Piyasadaki İflasların Nedeni Ne ?

Son dönemde poziif fonlama oranı altı ay sürdü ve birçok trader teminat olarak kripto para birimi ile pozisyonları kullandı. Kripto fiyatları düştüğünde, trader'lar satmak zorunda kaldılar, bu da bir dizi tasfiyeyi tetikledi. BTC, Kasım 2021'deki zirvesi olan 64.800 dolardan Haziran 2021'de 29.000 dolara düştü. Kaldıraç, bir yıl sonra yine piyasalara zarar verdi, ancak DeFi'nin büyük merkezi finans (CeFi) oyuncuları, cazip getirilerle büyük yatırımları çektikten sonra bocaladı.

Terra krizi ve stablecoin UST'nin çöküşü, ekosistemi derinden sarstı. Aşırı kaldıraçlı pozisyonlar çeşitli CeFi platformlarında tasfiye edildi. Buu da piyasa satışlarını şiddetlendirdi. Bunun sonucunda, Celsius ve Three Arrows Capital gibi büyük sermaye kredisi şirketlerini battı.

Read Entire Article