Dev Yatırım Şirketinin Uzmanı Uyardı: Bitcoin Rallisi İçin Gerekenler!

2 years ago 96

Bitcoin (BTC) 20.000 dolar seviyesinin üzerinde kalmak için mücadele ederken, sosyal ticaret ve çok varlıklı aracılık borsası eToro'nun kripto para birimi danışmanı Glen Goodman, BTC’nin tekrar toparlanmasından önce dibe yaklaşabileceğini söyledi.

“Bitcoin’in Ralli Beklentisi”

13 Temmuz tarihinde Bloomberg ile yaptığı röportajda konuşan Glen Goodman, ağırlıklı olarak ana akım medya platformlarından gelen ve Bitcoin'in 'ölü' olduğunu öne süren mevcut olumsuz manşetlerin piyasanın dibe yaklaştığının bir göstergesi olduğunu belirtti.  Ancak kripto para uzmanı, yatırımcıların dibe yaklaşım öngörüsünün hemen bir ralli beklentisi oluşturmaması gerektiğini öne sürdü. Glen Goodman yaptığı röportajında şu ifadelere yer verdi:

Gazetelerde Bitcoin'in öldüğünü, kripto para piyasasının bittiğini söyleyen manşetleri görmeye başladığınızda, bu durumun dibe yakın olduğumuz anlamına gelebileceğini çıkarabilirsiniz. Ancak söylentiler şu anda dipte olduğumuz anlamına gelmiyor, ancak dibe yakınız. Dip seviyelere ulaşmanın ardından zirveye doğru ilerleyebiliriz.

Bitcoin’in Yüksek Enflasyon İlişkisi

Bununla birlikte Glen Goodman’a göre, Bitcoin’in mevcut fiyat hareketi yeni değil. Düzeltmeler kripto para birimlerinin tarihsel ralli eğilimini yansıttığını ifade ediyor. Kripto para piyasalarında yaşanan erimenin, bireysel yatırımcıların ilgisizliğinden kaynaklanabileceğini belirtti. Ayrıca analist konuşmasında çoğu bireysel yatırımcının gelecekteki herhangi bir fiyat düzeltmesini düşünmeden önceki boğa koşusuna yanlış zamanda dahil olduğuna ve sonuçta zarar ettiğine dikkat çekti.

Öte yandan Bitcoin ve genel kripto para piyasası, %9.1 oranına yükselen ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra ciddi bir darbe aldı. Ayrıca lider kripto para birimi TÜFE raporunun yayımlanmasından sonraki on dakika içinde yaklaşık 15 milyar dolarlık piyasa değerini sildi. Kripto para piyasanın yüksek enflasyonlu bir ortamda Bitcoin'in toparlanmasına odaklandığı ve dijital varlığın fiyat hareketinin hisse senetleriyle giderek daha fazla ilişkili olduğu bahse değer bir hal almış durumda.

Yazı kaleme alındığında Bitcoin 20.632 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Read Entire Article