Devlet Onaylı Altcoinin Geleceği Parlak Görünüyor!

2 years ago 93

Kripto para piyasaları beklenen düşüşlere başladı. Tüm kripto paraların toplam değeri 1,1 trilyon doların altına düştü. Kral kripto para birimi 21.500 dolardan alıcı buluyor. Ethereum ise kritik 1.700 dolar bölgesine girdi. En büyük kripto paralar güne %10 kayıpla devam ediyor. Fakat bunların arasında bir altcoin için gelecek parlak olabilir. İşte detaylar.

Litecoin (LTC) Geleceği Var Mı?

Litecoin'in fiyatı, geçen aydan bu yana yükseliş eğiliminde ve kripto para yaklaşık %25’lik bir büyüme gördü. Bu yükselişin temelinde yakın geçmişte artan balina talebi var. Yükseliş göstergesi olmasına rağmen, fiyat ve balina hareketi arasındaki yüksek korelasyon, kripto para birimini bir pump ve dump hareketine hazırladı. Bugün BTC’nin yaşadığı kayıplarla birlikte altcoin güne %10 zararla devam ediyor.

10 milyon dolar ve üzerinde bakiye tutan LTC cüzdanlarında yakın zamana kadar iyi bir artış vardı. Üstelik benzersiz adreslerin sayısındaki artış da devam ediyor. Bitcoin ve Ethereum’un ardından 150 milyon adresle LTC üçüncü sırada yer alıyor.

Kanada hükümeti, eşi benzeri görülmemiş bir hamleyle kısa süre önce bireysel yatırımcıların kripto harcamalarına bir üst sınır getirdi. 30 bin CAD (Kanada doları) sınırı 5 kripto para için bağlayıcı olamayacak. Ethereum ve Bitcoin elbette bu grupta, diğerleri ise LTC ve BCH’dir. Kanada hükümeti LTC’yi ayrıcalıklı bir grupta tasdiklediği için bu olumludur. Açıkçası, Litecoin kriptodaki büyük oyuncularla birlikte yer aldı. Kanada hükümetinden bu tür bir onay, yatırımcıların altcoine olan güveninin artmasına neden olabilir.

Haberin Litecoin'e olan ilgiyi de artırdığını sosyal hacim grafiğinde görüyoruz.

Litecoin (LTC) Yorum

LTC yazı hazırlandığı sırada 54,76 dolara kadar düştü. Son 24 saatte 61 doları aşan fiyatın bu hızlı kaybı BTC tarafındaki sert satışlarla tetiklendi. 3,88 milyar dolar piyasa değeri olan LTC en büyük 21’inci kripto para konumundadır. İşlem hacmindeki %44’lük hızlı artış ise dikkat çekici, fiyatın çift haneli düştüğü bir günde artan hacim yatırımcıların kısa vadede daha fazla düşüş beklemesinden dolayı olabilir.

Fiyat dört saatlik grafikte 10 günlük hareketli ortalamanın altına kadar düştü. Kısa vadede 58 doların iyi bir savunma hattı olması bekleniyordu ancak BTC tarafındaki aşırı kayıplar bunu etkiledi. Şimdilik 53,96 dolar desteğinin korunması gerekiyor. Yine dört saatlik grafikte RSI aşırı satış bölgesine (23) indi. MACD negatif, ancak panik satışlarının şimdilik durulduğu görülüyor. Eğer BTC yönünü yeniden 22.000 doların üzerine çevirirse LTC için kısa vadede 58 ve 61 dolar seviyeleri hedeflenebilir.

Read Entire Article