Diğerleri %50 Artarken Popüler Altcoin Neden Yükselmedi? Yıllardır Uyuyor!

2 years ago 98

Ethereum ve çok sayıda altcoin yüzde 50’yi aşan kazançlarla kısa süre içinde yatırımcılarını sevindirdi. Ancak bu altcoin haftalık bazda yaklaşık %20 artarak genel piyasanın gerisinde kaldı. Peki fiyatı baskılayan ve yükselişi sınırlayan gelişme ne? Sorun kısa vadede çözülebilecek mi? Birçok Türk yatırımcı 2018 yılından bu yana yükselmesini bekliyor!

Ripple (XRP)

Ripple'ın SEC ile mücadelesi 1 yılı aşkın süredir devam ediyor ve birkaç ay sonra ikinci yıla girilecek. Rakipleri ciddi ralliler yaparken Brad Garlinghouse liderliğindeki şirket kaybeden tarafta yerini güçlendiriyor. Bunun nedeni, kurucu ortak Jed McCaleb'in yakın zamanda Ripple (XRP) hisselerinin tamamını satmış olmasıdır. Leo Hadjiloizou adlı bir analistin ortaya koyduğu verilere göre Jed, satışlarından yaklaşık 3,09 milyar dolar kazanmıştı. Satışlarının çoğunun SEC davası başladıktan sonra geldiğini belirtmekte fayda var.

Ripple yazı hazırlandığı sırada 17 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip ve McCaleb tarafından yapılan satışlarını bu rakama bakarak daha iyi anlayabiliriz.

XRP Fiyat Grafiği

Büyük token satışına rağmen, XRP bundan ciddi anlamda etkilenmedi. Benzer büyüklükte satışların farklı bir altcoinde yaşanması çok daha ciddi çöküşleri tetikleyebilirdi. Çoğu kripto para birimi gibi XRP fiyatı da son 1 hafta içinde çift haneli artış yaşadı. Ancak XRP için kazançlar %20 ile sınırlı kaldı. Yazı hazırlandığı sırada XRP yaklaşık %2 artışlar 0,37 dolardan alıcı buluyor. Bu toparlanmada Bitcoin’in 23.000 doları aşmasının payı büyüktür.

İyi haber şu, XRP işlem hacmi %20’ye yakın artış gösterdi. Ağdaki aktif adresler 17 Temmuz ve 18 Temmuz'da sırasıyla 75.091 ve 182.760'a yükseldi. Bununla birlikte, aktif adreslerin bugün (19 Temmuz) itibariyle 33.409'a büyük bir düşüş göstermesi nedeniyle son coşkunun zayıfladığı görülüyor.

Jed'in işlemlerinin yanı sıra, XRP balina faaliyetleri azalmış gibi görünüyor. Yazı hazırlandığı saatlerde, 1 milyon doların üzerindeki XRP işlemleri beşte kaldı. Önümüzdeki hafta yapılacak FED toplantısı öncesinde Bitcoin fiyatında volatilitenin daha da artması bekleniyor. Belki de önceki toplantıların aksine bu toplantıdan önce ciddi yükselişler görebiliriz?

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article