Dikkat! 2 Uzman Bloomberg’e Konuştu: Bitcoin 25 Bin Dolara mı Gidiyor?

2 years ago 76

Bitcoin (BTC) yeniden toparlanmaya başlarken, önde gelen iki analist Bloomberg'e önemli açıklamalarda bulundu.

Ölü Kedi Sıçraması!

Bitcoin 20.000 dolar seviyesini aşarken, kripto para piyasasının toplam değeri de 1 trilyon doların üzerine çıktı. Bitcoin, son 24 saatte  % 5.7 oranında artış kaydederken, bir haftadan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı. Fed'in son faiz artırımı ve şahin duruşunun devam edeceğine dair izlenim, hisse senetleri, tahviller ve emtia satışlarını tetiklerken, kripto para piyasasında da sert düzetmeye neden olmuştu. Fed'in niceliksel sıkılaştırması, deflasyon ve resesyon gibi endişeler devam ederken, son panik satışlarından sonra piyasa yine duruldu. Geçen ayki verileri incelediğimizde kripto para piyasının  geleneksel varlıklardan daha dayanıklı olduğunu söyleybiliriz. Dijital Varlıklar 100 Endeksi bu dönemde yaklaşık yüzde 1 değer kaybederken, küresel tahviller yüzde 6, hisse senetleriyüzde 10'un üzerinde, emtialar ise yüzde 11  değer kaybetti.

Teknik analize odaklanan bir araştırma firması olan Fairlead Strategies LLC'nin kurucusu Katie Stockton Bloomberg'e önemli açıklamalar yaptı. Analiste göre, kısa vadeli göstergeler bu hafta bir toparlanmanın ortaya çıkabileceğini destekliyor. Ancak, Stockton' BTC'deki fiyat artışının kısa soluklu olacağını ve riskin devam ettiğini belirtti.  CoinShares'in araştırma başkanı James Butterfill'e göre, yatırımcıların kripto paralara yönelik ilgisi “orta” seviyede. Ancak, yönetici. Ethereum Merge güncellemesi sonrasında kurumsal yatırımda artış olduğuna dikkat çekti.

Dünya Bankası'ından Kritik Uyarı!

Bitcoin, geçen yıl Kasım ayında ulaşılan 69.000 dolarlık rekor seviyeden çok uzakta. CoinGecko verilerine göre, kripto paraların mevcut piyasa değeri, 2021'in zirvesinden 2 trilyon dolar daha düşük. Kripto para piyasası, Federal Rezerv’in para politikası ve şahin duruşu nedeniyle yerinde saymaya devam ediyor. Piyasada somut bir katalizörün olmaması BTC’deki düşüşün derinleşebileceğine dair tahminleri artıyor. Federal Rezerv,  yüksek enflasyonu dizginlemek için son derece agresif bir duruş sergiledi. Kurum ayrıca, pandemi sırasında balonlaşan bilançolarını kontrol etmek için niceliksel sıkılaştırmaya başvurdu. Fed, faiz oranlarını üst üste üç kez 75 baz puan artırdı. Uzmanlar yıl sonundan önce 100 baz puanlık bir artış bekliyor.

Bu arada, resesyon uyarıları tüm piyasada yankılanıyor. Dünya Bankası, küresel ekonominin gelecek yıl resesyondan etkileneceğine inanıyor. FedEx, talepteki düşüşün arttığı konusunda ciddi bir uyarıda bulundu. Fed başkanı Jerome Powell, selefi Paul Volcker’ın izinden giderse, ekonomi gerçekten de resesyona girecek.

Read Entire Article