Dikkat! 3 Tecrübeli Analist Bitcoin’de Son Noktayı Koydu: Önümüzdeki Senaryo..!

1 year ago 64

Bitcoin (BTC) yeniden hareketlenmeye başlarken, önde gelen 3 analist BTC fiyatına dair tahminlerini paylaştı.

Analistler, İyimser Bir Tablo Çiziyor!

Fed Başkanı Powell'ın Çarşamba günkü konuşmasının ardından kripto para piyasası Perşembe günü yeniden ivme kazanmıştı. Bitcoin 17.000 doları geçmeyi başararak, yatırımcıları heyecanlandırmıştı. Ancak bütün bu iyimser söylentilere rağmen  ABD ve genel olarak küresel ekonominin resesyona doğru gitme ihtimali yüksek. Hisse senedi piyasası da baskı altında kalmaya devam ediyor.  Hisse senetleri de Perşembe günü erken saatlerde yükselişe geçti. Ancak daha sonra hem kripto para piyasası hem de borsa yeniden ivme kaybetti. Piyasaların kapanışında, S&P ve Dow sırasıyla %0,09 ve %0,56 düşüşle kırmızıda bitirirken, Nasdaq %0,13'lük bir kazanç sağlamayı başardı. TradingView'den elde edilen veriler, Bitcoin'in (BTC) işlem günü boyunca düşüş eğiliminde olduğunu ve dün 17.306 dolara yükseldiğini ve sonunda 17.000 dolarlık desteğin altına düştüğünü gösteriyor. 16.900 dolardaki destek seviyesi kritik önem teşkil ediyor.

Bitcoin üç haftanın en yüksek seviyesini gördükten sonra yeninden değer kaybetti. Kitco'nun kıdemli teknik analisti Jim Wyckoff'a göre,  Bitcoin bu hafta, günlük grafikte yukarı yönlü bir 'kırılma' gördü. Bu da piyasada dip seviyenin görülmüş olabileceğini ve fiyatların artık yakın vadede daha da yükselebileceğini gösteriyor. Wyckof'un bu teorisi,  18.100 dolar aralığına yükselme olasılığını vurgulayan analist Michaël van de Poppe tarafından da doğrulandı. Önde gelen analistlerden  AngeloƉOGE de FTX krizinin sorumsuz birkaç kişinin fiyaskosu olduğunu ve uzun vadede Bitcoin'i etkilemeyeceğini diler getirdi. Uzmana göre, Bitcoin bir sonraki boğa döngüsünde 200.000 dolara ulaşacak. Kripto para piyasasının değeri  an itibariye 853 milyar dolar.  Bitcoin'in hakimiyet oranı ise %38,2. Bitcoin, son 24 saatte % 1 düşüşle 16.926 dolardan işlem görüyor.

İlk Olumlu Sinyaller!

Coinbase Primi Endeksi’ne atıfta bulunan, analitik şirketi CryptoQuant’ın kurucusu, ABD’de kripto para  piyasana yönelik duyarlılığının toparlandığını söyledi. Güncel verilere işaret eden analist, önde gelen kripto borsası FTX’in çöküşünden bu yana endeksin ilk kez yeşil bölgeye geçtiğini teyit etti. BTC’nin Coinbase Pro ve Binance üzerindeki fiyat farkını ölçen Coinbase Primi Endeksi, piyasa için önemli bir gösterge.

Örneğin gösterge negatife dönerse, bu durum  Coinbase üzerindeki satış baskısının Binance gibi diğer borsalara kıyasla güçlenmeye başladığı anlamına geliyor. Endeksi’in yeşil bölgeye dönmesi,  Coinbase üzerinde spot alış baskısının güçlü olduğunu anlamına geliyor. Bu da yatırımcı da aşırı korku durumunun kademeli olarak azaldığı anlamına geliyor.

Read Entire Article