Dikkat! 4 Uzmandan ‘Kartopu’ Uyarısı Geldi: Bitcoin’de Bu Senaryoya Hazır Olun!

1 year ago 63

Bitcoin (BTC) bugün iki haftanın en yüksek seviyesine ulaşarak 17.100 doları aşmayı başardı. Ancak Business Insider'a konuşan uzmanlar FTX krizinin etkilerinin henüz tam olarak ortaya çıkmadığını söyledi.

Kartopu Etkisi!

Messari'ye göre geçen hafta, sektördeki kötü haberlere rağmen, Bitcoin %2,76 oranında artış kaydederken, Ethereum ise %8,90 arttı. Sam Bankman-Fried tarafından kurulan ve  bir zamanlar 32 milyar dolarlık bir kripto imparatorluğu olan FTX, bu ayın başlarında hızla çöktü. Domino etkisine dair endişeler ise devam ediyor.  Kripto kredi kuruluşu BlockFi, Pazartesi günü 'Bölüm 11' iflas başvurusunda bulundu ve FTX'e önemli ölçüde maruz kaldığı ortaya çıktı. Bloomberg'in Salı günü bildirdiğine göre, endüstri devi Genesis, kripto komisyonculuğunun iflas etmesini önlemek için yeniden yapılandırma avukatları organize ediyor. Kasım 2021'den bu yana değerinin üçte ikisini kaybettikten sonra, kripto endüstrisi darbe almaya devam ediyor. Uzmanlara göre, fiyatlardaki mevcut artışa rağmen en kötü senaryo ve yan etkiler henüz bitmedi.

Araştırma firması ve haber bülteni Cubic Analytics'in kurucusu Caleb Franzen, Güçlü ve hızlı ralliler beklediğini, ancak hem küresel piyasalardaki olumsuz hava hem de kripto sektörünün yaşadığı kriz nedeniyle iyimser bir tablo çizmek için henüz  erken olduğunu belirtti.  Fed'in faiz artırımlarını yavaşlatsa bile finansal koşulların sıkılaşmaya devam ettiğini kaydetti. Yönetici ayrıca, likiditedeki krizinin "aşırı kaldıraçlı şirketleri, kötü oyuncuları ve zayıf temelleri olan platformları ' ifşa etmeye devam edeceğini" ekledi. Franzen, meydana gelen domino etkisinin göz önüne alındığında, Bitcoin fiyatının düşeceğini öngörüyor.

Bitcoin, Bu Seviyeye Düşebilir!

Girişim stüdyosu YARD Hub'ın CEO'su Yaroslav Shakula, Bitcoin'in bu hafta başlarında BlockFi haberlerine rağmen ayakta kalmasının iyi bir gelişme olduğunu söyledi. Yöneticiye göre, BTC'de taban seviye uzak değil. Shakula yaptığı açıklaamda "Ancak, FTX'in neden olduğu domino etkisi diğer bazı büyük kripto para borsalarını veya fonlarını etkilerse, Bitcoin'de yeni düşük seviyeler görebiliriz" açıklamasını yaptı.

Bitcoin.com CEO'su Dennis Jarvis'e göre, endüstri daha fazla iflas başvurusu görmese bile, bu krizin bittiği anlamına gelmiyor.  Örneğin Genesis, FTX'ten 175 milyon dolarlık bir darbe aldı. Bu fırtınayı atlatsa bile, likidite kısıtlamalarının Gemini gibi müşteriler üzerinde baskı oluşturduğunu ve Earn kredi programını askıya almaya zorladığını söyledi. Yöneticiye göre, insanlar gergin, bu yüzden en ufak bir sorun bile kartopu etkisi yapma potansiyeline sahip. Diğer yandan, kripto borsası Zonda Global'in CEO'su Przemysław, FTX krizi normal seyrini sürdürdüğünü belirtti. 2015 ve 2018 ayı piyasalarına işaret eden yönetici birçok kişinin Bitcoin'de 13.800 ve civarı bir seviye beklediğini belirtti.

Read Entire Article