Dikkat: Altcoin’de Kara Bulutlar Toplanıyor Olabilir!

2 years ago 87

Kripto para piyasaları, Temmuz ayının başından bu yana son 45 gündeki güçlü rallisinin ardından bir kez daha satış baskısı altına girdi. Piyasalar, en büyük iki büyük kripto para Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) da dahil olmak üzere art arda dördüncü günde değer kaybediyor.

Ethereum'da Son Durum

ETH, yazım sırasında 224.9 milyar dolar piyasa değeri ile 24 saatte yüzde 5,34 düşüşle bin 844 dolardan işlem görüyor. ETH, Temmuz ayının başından beri, bu haftaki kayıpları çıkıldığında fiyatını yaklaşık yüzde 100 artırarak öne çıkmayı başardı.

Ethereum fiyatını çevreleyen son iyimserlik, uzun zamandır beklenen The Merge güncellemesinin arka planında geliyor olmasından kaynaklanıyor. Cowen Digital'de dijital veri bilimcisi olan David Kroger'a göre, kurumsal yatırımcılar şimdiden The Merge için hazırlanıyor. Bloomberg'e konuşan Kroger konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Kurumsallar birkaç aydır bize The Merge güncellemesiyle ilgili teknik bilgiler ve olasılıklar hakkında sorular soruyor.

Kroger, bazı büyük oyuncuların mevcut seviyelerde kâra geçtiğini ve kâr almaya başladıklarının altını çizerek son fiyat düşüşünün nedeni olarak bu faktörü işaret ediyor.

The Merge Güncellemesi

Ethereum topluluğu The Merge'ye destek vermeye devam etse de, bir grup, Ethereum Blockchain'ini hard fork'lama (çatallama) planları yapıyor. Bu grup özellikle Ethereum'un Proof of Work (PoW) versiyonunda devam etmek isteyen ETH madencilerinden oluşuyor. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin bu girişime karşı çıktı ve Proof of Stake'e (PoS) tam geçişin ardından ekibinin Ethereum PoW'u desteklemeyeceğini belirtti.

Şu anda piyasa uzmanları gelişmeleri dikkatle takip ediyor. Öte yandan dev kripto para borsası BitMEX'in eski CEO'su Arthur Hayes, The Merge güncellemesinin başarılı bir şekilde uygulanamaması halinde trader'ların ve yatırımcıların ETH'de short çılgınlığı yaşayacağını iddia ederek şunları söyledi:

The Merge başarılı olmazsa, fiyatlar ile borsalar arasındaki deflasyon miktarı arasında negatif yönlü bir ilişki olacak. Böyle bir senaryoda, yatırımcıların ya short pozisyon alacağını ya da ETH'ye sahip olmamayı tercih edeceğine inanıyorum.

Ancak Hayes, The Merge güncellemesinin başarılı bir şekilde uygulanması durumunda ETH fiyatının daha da yükseleceğini belirterek, "The Merge başarılı olursa trader'lar ve yatırımcılar fiyat yükseldikçe ağın daha fazla kullanılacağını ve daha deflasyonist hale geleceğini bilerek ETH alacak, fiyatı yükselterek ağın daha fazla kullanılmasına neden olacak ve falan filan..." dedi.

Read Entire Article