Dikkat ! Bitcoin’de 4 Kritik Veri Açıklandı! Analist, Boğa Piyasası İçin Tarih Verdi

2 years ago 85

 Bitcoin'deki (BTC) yükseliş, piyasada umutların yeniden filizlenmesine neden oldu. Uzmanlar ise ayı piyasasının ne zaman sona ereceği konusunda bölünmüş durumda.

Büyük İşlemler ve Hodl, Devam Ediyor

Analistler arasında, yeni boğa koşusunun çok yakında başlayabileceğine dair ciddi açıklamalar var. Ancak, aynı zamanda Bitcoin'in rallisinin Ethereum'un Birleştirme güncellemesinden kaynaklandığını iddia eden bazı uzmanlar da var.  8.5 trilyon dolarlık bir varlık yönetimi devi olan Blackrock, ABD'deki kurumsal müşterileri için spot Bitcoin özel fonu başlattı. Şirket, kripto paralardaki sert düşüşe rağmen, bazı kurumsal müşterilerinin bu varlıklara büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Kripto veri şirketi IntoTheBlock Araştırma Başkanı Lucas Outumuro, yaptığı son değerlendirmede Bitcoin'in son durumu hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Uzman, BTC'de büyük işlemlerin çok daha yaygın hale geldiğini iddia etti. 2020 yazından bu yana, 100.000 doların üzerindeki  büyük Bitcoin işlemlerinin yüzdelik payı %97 ile %99,9 arasında kaldı. Bu oran, daha sonra ayı piyasasında %98 civarına düştü. Bu büyük cüzdanlar sadece işlemlere hükmetmeye değil, aynı zamanda hodl metriklerine de hakim olmaya devam ediyor. Outumuro'ya göre, bu yatırımcılar hodl etmeye devam ediyor. Ayrıca, Bitcoin arzının yaklaşık %60'ı 1 yıldan fazla bir süredir tutuluyor. 5 yılı aşkın bir süredir %24,3'lük rekor  bir oran tutuluyor.

Kâr Oranı ve Borsa Korelasyonu

Bitcoin yatırımcıları arasında bir başka önemli gelişme kaydedildi. Glassnode'a göre, Bitcoin'in Kârdaki Yüzde Arzı , 3 ayın en yüksek seviyesi olan %62.73'e ulaştı. Kritik endeksteki bu artış, tarihsel olarak piyasaya kısa vadeli yatırımcıların girmesini sağlamıştır. Bu, özellikle Bitcoin grafiklerde başka bir boğa koşusu için, çok büyük bir faktör olmuştur. Yakın zamanda kripto veri şirketi Santiment tarafından başka bir olumlu gelişmeye de dikkat çekildi.

Rapora göre, 2022 boyunca Bitcoin ve S&P 500 arasında yüksek bir korelasyon vardı. Santiment'e göre, Haziran ayında  toparlanma başlamadan önce Bitcoin ve hisse senetleri  yılın ilk yarısını düşüşle geçirdiler, Son zamanlarda BTC geride kaldı. Korelasyon oranı, azaldı. Bu, uzun vadede olumlu bir gelişme. Aşağıdaği grafikte gösterildiği gibi, Bitcoin son zamanlarda S&P 500'den ayrılmaya başladı.

Ayı Piyasası, En Fazla 2 Yıl Sürecek

Popüler analist Bobby Lee, piyasadaki volatiliteye rağmen Bitcoin'de iyimserliğini sürdürüyor. Bloomberg ile yaptığı röportajda Lee, hem Bitcoin hem de Ethereum'un Kasım 2021'de ulaştıkları zirvelerine geri dönebileceğini belirtti. Analiste göre, piyasanın yapısı gereği ayı piyasası eninde sonunda sona erecek. Bitcoin ve Ethereum'un, özellikle Ethereum için bu yaklaşan Birleştirme güncellemei ile önceki zirvelerine geri döndüğünü kolayca görebilirsiniz.

Bu güncelleme, kripto para ekosistemi için çok önemli. Herkes, Ethereum fiyatının yeni zirvelere ulaşmasını bekliyor. Öte yandan, gerçekten bir ayı piyasası varsa, bu kısa vadeli veya en fazla  iki yıl sürecek. Kurumsal ilgi devam ediyor ve uzun vadede Bitcoin, yeniden manşetlerden düşmeeycek.

Read Entire Article