Dikkat! Bitcoin’de (BTC) On-Chain Veriler Neye İşaret Ediyor?

1 year ago 59

Kripto para piyasalarının değeri, 2022'nin ikinci yarısının büyük bölümünde 800 milyar doların altına kalırken Ocak ayında 1 trilyon doları geri aldı. Yaşanan hareketliliğin büyük ölçüde BTC'nin Ocak ayındaki güçlü performansından kaynaklandığı belirtiliyor.

Bitcoin Hakimiyetinde Artış!

Yavaşlayan enflasyon ve artan kurumsal talep, Bitcoin hakimiyetini %3 oranında arttırarak 7 ayın en yüksek seviyesi olan yaklaşık %45'e ulaştırmada kilit rol oynadı. Benzer şekilde ETH/BTC fiyat oranı da Bitcoin'in aynı dönemde Ethereum'a göre %30 değer kazandığını gösterdi. Bu durum yatırımcıların 2023 yılı başından şimdiye kadar sıkı bir şekilde Bitcoin'e yöneldiğini gösteriyor.

Bitcoin hakimiyet endeksindeki kısa vadeli yükseliş eğilimi, altcoin fiyatlarındaki artış trendleri ve küresel kripto para piyasası değeri ile sürekli olarak pozitif bir korelasyon sergiledi. Yaşananların aksine BTC hakimiyetindeki büyük düşüşler de kripto para piyasalarında önemli kayıplara neden olabilirdi.

IntoTheBlock IOMAP veri kaynakları tarafından izlenen 5 milyon benzersiz zincir üstü cüzdandan elde edilen verilere göre,  BTC holder’larının %36'sı mevcut konum itibariyle 22.000 ile 23.000 dolarlık destek noktası etrafında yoğunlaşmış durumda.

BTC Holder'ları

IOMAP, "girdi-çıktı pazar analizi" veya "para giriş/çıkış" anlamına gelir. Ayrıca bir Blockchain ağında token holder’larının dağıtımının gerçekleşmemiş kar veya zarar pozisyonlarına dayalı olarak gelecekteki kripto para fiyatları hakkında tahminler yapmak için kullanılan bir tekniktir. Tarihi verilere bakıldığında holder’ların, kripto para biriminin fiyatı başa baş noktasına ulaştığında token’larını satmaya en yatkın dönem olduğu belirtiliyor.

Bununla birlikte bazı yatırımcılar, belirli cüzdanlarda tutulan token’ların ortalama maliyetini mevcut Bitcoin piyasa fiyatlarıyla karşılaştırarak büyük alım veya satım emirlerinin verileceği önemli fiyat seviyelerini belirlemek için IOMAP'ı kullanır. Ayrıca uzmanlara göre Bitcoin, 25.000 dolar hedefine doğru ilerleyişinde güçlü bir dirençle karşılaşabilir. Hash Oranında ve Bitcoin işlem ücretlerindeki ani bir artış, Şubat ayında BTC hakimiyeti için ciddi bir tehdit oluşturabilir.

Read Entire Article