Dikkat! Bitcoin’de Kritik Metrik Zirveye Ulaştı: Ralli, Devam Edecek mi?

2 years ago 94

Ayı piyasası hız kesmeden devam ederken, güncel veriler Bitcoin'in (BTC) orta vadede hangi yöne gideceğine dair somut ipuçları veriyor.

Balina Sayısı, Artıyor: Birikim Aşaması Başladı

Kripto veri şirketi Santiment'in raporuna göre, Bitcoin balinalarının sayısı 15.800 ile yeni bir yerel zirveye ulaştı. Bu durum,  piyasadaki bazı önemli yatırımcıların rallinin devamına inandığını ve mümkün olduğunca daha fazla BTC biriktirdiğini gösteriyor. Kripto veri şirketi Rapora göre, 100 ila 10.000 BTC'nin arasında coin tutan adreslerinin sayısı, 11 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Böylesine güçlü ve nispeten hızlı bir artış, BTC'nin son günlerde sergilediği çarpıcı  performansa bağlanabilir. BTC, Temmuz ayından bu yana %21 değer kaydetti  Daha fazla adresin birikim yapmaya başlamasıyla, BTC'de dip seviyenin görüldüğü ve boğa koşusu öncesi birikim aşamasında olduğu söylenebilir. Ancak, Bitcoin, 50 günlük hareketli ortalamanın yerel destek seviyesinde, yükselen kamanın alt sınırının altına düştü.

Teknik görünüme dikkat çeken analsitler, BTC fiyatının bir süre daha bu seviyelerde konsolide olabileceğini iddia ediyor. Bazı analistler ise teknik modelin alarm verdiğini ve rallide sona gelindiğini vurguluyor. Uzmanlar, BTC hareketinin arkasında temel destek ve güç eksikliği olduğunu ifade ediyor.  Belirli bir grup analist ve ekonomistin öngördüğü gibi, mevcut ralli düşüş trendinde ölü kedi sıçramasından başka bir şey olmayabilir, bu da BTC'nin bir U dönüşü yapabileceği ve yaz başında gördüğümüz değerlere geri dönebileceği anlamına geliyor. Düzeltmenin arkasındaki üç ana neden var. ABD dolarının yabancı para birimleri karşısında artan değeri, piyasayı hareketendiren "Birleştirme'' güncellemesine dair heyecanın ortadan kalkması ve geçen haftaki verilere göre kurumsal girişlerin tersine dönmesidir.

Olumlu Gelişme: Madenciler, Artık Satmıyor

Bitcoin (BTC) 25.000 doları aşmayı başarırken, madenciler üzerindeki satış baskısı da hafifliyor. Kripto analitik şirketi Arcane Research, 15 Ağustos’ta yayınladığı raporda madencilerin Haziran ayında 14.600 BTC sattığını, Temmuz ayında ise 6.500 BTC sattıklarını ortaya koydu. Sonuç olarak, halka açık madencilik şirketlerinin BTC satışları Temmuz’da %58’e oranında azaldı.

Ancak, bu rakam madencilerin düşen kârlılık oranı deneniyle satış yapmaya başladığı Mayıs ayından hala daha yüksek. Mayıs ayında Bitcoin madencileri, üretimlerinin neredeyse tamamını satarak topluluğu şok etmişti. Haziran ayında, madenciler, Mayıs ayına göre dört kat daha fazla satış yaptı.

Read Entire Article