Dikkat! Bitcoin Ve Ethereum Rallisi İçin Bu Seviyeler Kritik!

2 years ago 90

Kripto para piyasalarında yaşanan belirsizlik devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 25.000 dolar bandını zorlamasının ardından mevcut konumda daha stabil hareket ediyor. Bitcoin ve Ethereum (ETH) yeniden bir ralli denemesi yapacak mı? İşte kripto para devlerinin fiyat analizi!

Bitcoin (BTC)

Boğalar 17 Ağustos tarihinde Bitcoin'i 24,668 dolar seviyesinden genel direncin üzerine çıkarmaya çalıştı. Ancak grafiklerde mevcut olan mum çubuğundaki uzun fitil, ayıların belirtilen seviyeyi savunduğunu gösteriyor. Kripto para biriminin fiyatında bir gerileme yaşanarak 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) seviyesi olan 23.496 dolara ulaştı. Belirtilen seviyenin boğaların güçlü alımlarını üzerine çekmesi muhtemel.

20 günlük EMA’da düzleşme görülüyor ve göreli güç endeksi (RSI) orta noktaya kadar düştü, bu durum arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor. Bitcoin’in fiyatı 20 günlük EMA'nın altında kalırsa, dengeler ayıların lehine dönebilir ve parite 50 günlük SMA olan 22.160 dolara kadar düşebilir.

Açıklanan durumun aksine fiyat mevcut seviyeden geri döner ve 25.200 doların üzerine çıkmayı başarırsa, boğaların kripto para biriminin fiyat hareketinde tekrar komuta yeteneğini elde ettiğini gösterir. BTC/USDT paritesi daha sonra güçlü bir direnç bölgesi olan 28.000 dolara yükselebilir.

Ethereum (ETH)

Ethereum 16 Ağustos tarihinde 1.853 dolardan başlayan yükseliş hareketi ile 17 Ağustos'ta 2.000 doların üzerine tutunmaya çalıştı. Ancak belirtilen günün mum çubuğundaki uzun fitil, yatırımcıların yaşanabilecek bir rallide pozisyonlarını hafifletebileceğini gösteriyor.

Yaşanan yükselişten ayılar yararlanmaya çalışacak ve fiyatı 20 günlük EMA seviyesi olan 1.772 dolar ile 1.700 dolar arasındaki güçlü destek bölgesine çekmeye çalışacaktır. Kripto para birimi yükseliş trendini sağlam tutmak istiyorsa mevcut konumunu iyi değerlendirmesi gerekir. Ayrıca lider akıllı sözleşme platformunun fiyatı destek bölgesinden geri dönerse, ETH/USDT paritesi 2.030 doları yeniden test edebilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, düşüş trendi çizgisine doğru bir rallinin önünü açabilir. Aksine Ethereum’un 1.700 dolarlık desteği kırılırsa, parite 50 günlük SMA seviyesi olan 1.492 dolara kadar düşebilir.

Read Entire Article