Dikkat Çeken Mini Rallisi ile Bu Altcoin Uzun Vadede Pozitif Seyirde

2 years ago 103
Okuma Süresi: 3 Dakika

Bu hafta yükselen bir kripto para birimi arayışında olsaydınız Ethereum Classic (ETC) sağlıklı bir seçim olabilirdi. ETC, son birkaç günde önemli bir yükseliş yaşayan birkaç kripto para arasında yer alıyordu ancak yükselişi kısa ömürlü oldu.

ETC, hafta sonu boyunca güçlü birikimin desteği ile 21 Mayıs’tan 24 Mayıs’a kadar peş peşe 4 yeşil mum yakmayı başardı. ETC boğaları, bir miktar dirençle karşılaşmadan önce ETC‘yi 20 doların altındaki fiyatlardan haftalık en yüksek seviye olan 25,69 dolara kadar itti. 25 dolarlık fiyat aralığının daha önce bir destek aralığı olarak hareket ettiği görülüyor. Bu noktada destek bölgelerinin direnç bölgelerine dönüştüğünü görmenin oldukça yaygın olduğu bir kez daha görüldü fiyat bu bölgeden geri çekildi.

ETC’nin 25 dolarlık fiyat aralığı boğalar için bir rahatlama bölgesini işaret ederek önemli bir direnç görevi görüyor gibi duruyor. Son 24 saatte yüzde 5,23’lük bir düzeltmenin ardından ETC fiyatı 22,49 dolara düşerek yazım sırasında önemli bir düşüş yaşadı.

ETC için teknik göstergelere daha yakından bakıldığında, fiyatın direnç gösterdiğini ve RSI’nin nötr hattında bir geri çekilme yaşadığı görülüyor. MFI şu anda üst sınır olan 80 seviyesine oldukça yakın ve şu anda potansiyel bir geri dönüş sinyalleri gösteriyor. Bu, düşüş trendi sırasında bazı çıkışların beklentileriyle son derece uyumlu.

Mevcut beklenti, daha fazla düşüş gücünün MFI’yi daha fazla aşağı yönlü hareket etmeye zorlayacağı yönünde. Ayrıca, fiyatın yönlü bir momentum değişikliği ile karşılaşmasından dolayı +DI ve -DI şu anda etkileşim halinde görünüyor. Fiyatın oldukça fazla uzaklaşmasıyla ETC’nin 50 günlük MA’sının son birkaç haftadaki düşüş piyasa koşulları nedeniyle yakın zamanda 200 günlük MA’nın altına geri döndüğü de fiyat grafiğinde açık bir şekilde görülebilir.

ETC için Zincir Üstü Analiz Verileri

Hem Binance fonlama oranı hem de FTX fonlama oranları, 25 Mayıs’taki işlem seansı sırasında önemli ölçüde düştü. Metrikler, Ethereum Classic’in fiyat hareketi üzerindeki aşağı yönlü baskıyı yansıtarak son iki gün içinde türev piyasasından gelen ilginin azaldığını ortaya koydu.

ETC’nin son birkaç gündeki fiyat rallisi, 21 Mayıs’tan itibaren artan ticaret hacimlerini yansıttı. Hafta sonu balinalar tarafından alınarak tutulan Ethereum Classic arzındaki artış yükseliş performansını açıklıyor. Ayrıca, hacim metriğinde artan aktivite kaydedildi, ancak yazım sırasında hacim biraz düşmüş gibi görünüyor.

Piyasadaki belirsizlikler nedeniyle yükselişin düzeltmesinin fiyatı ne kadar aşağı çekeceği belirsiz. Ancak, 20 doların altında yeniden bir fiyat testi (re-test) görülebilir ve piyasa genelinde önemli bir düşüş yaşanması halinde daha düşük seviyeler test edilebilir. ETC’nin kısa vadeli performansı düşüş trendi gösteriyor olsa da uzun vadeli görünümü ve büyük fiyat indirimi dikkate alındığında hala yukarı yönlü duruyor. Özellikle madencilerin Ethereum ağının PoS’a geçişinin ardından büyük yoğun bir şekilde Ethereum Classic’e yönelecekleri beklentisi de uzun vadede fiyatı destekleyen faktörler arasında yer alıyor.

Read Entire Article