Dikkat! Dolandırıcıların Yeni Hedefi ETH Merge! Bu Tuzaklara Düşmeyin!

2 years ago 81

Yıllardır üzerinde çalışılan, aksaklıklar sebebiyle defalarca ertelenen ve kripto para topluluğunun “ne zaman” diye merak ettiği Ethereum Merge bugün sabah saatlerinde başarılı bir şekilde gerçekleşti. Ancak bu durum kötü niyetli kişileri de harekete geçirdi ve konuyla ilgili anında hamleler yapılmaya başlandı.

Dolandırıcılara Dikkat!

Ethereum Merge’ün başarılı bir şekilde uygulanmasının ardından başta Ethereum ekibi olmak üzere tüm kripto para topluluğu bu gelişmeyi kutlarken çeşitli hediye paylaşımlarının yapılmaya başladığı görüldü. Örneğin; Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in “Bu, Ethereum ekosistemi için büyük bir an. Birleşmenin gerçekleşmesine yardımcı olan herkes bugün çok gurur duymalı.” şeklindeki Twitter paylaşımının altına ETH dağıtıldığına dair yorumlar geldi.

Yorumları yapan hesabın mavi tikli olması ve Vitalik Buterin’in Twitter adını bire bir kopyalamış olması kafaları karıştırsa da çok dikkatli olmakta fayda var. Çünkü hesap gerçekten Buterin’e ait değil.

Buna ek olarak Ethereum’un artan popülaritesinden faydalanmak isteyen bazı kötü niyetli kişiler de airdrop düzenlendiğini ve örneğin kendilerine 0,5 ETH gönderilmesi karşılığında 5 ETH göndereceklerini ifade ediyor. Ancak daha önce de defalarca uyardığımız gibi bu gibi durumlar gerçek değil. Bu duyurulara itibar etmemenizi ve asla para göndermemenizi tavsiye ediyoruz.

Ethereum Merge ve Buterin Açıklamaları

Ethereum Merge, gerçekten hem ETH hem kripto para ekosistemi için çok önemli. Güncellemenin başarılı bir şekilde gerçekleşmiş olması ise ayrı bir önem arz ediyor. Ancak Merge sonrasında ETH fiyatının birden artacağı, çok büyük yükselişlerin geleceği gibi beklentilerin yersiz olduğu düşünülüyor.

Nitekim Buterin de bu konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda Merge ile ETH fiyatının birden yükselme ihtimalinin olmadığını ifade etmişti. Ayrıca Buterin yaptığı açıklamalarda gas fee’nin de anlık olarak büyük bir düşüş kaydetmeyeceğini, bu beklentilerin uzun vadeli hedefler olduğunu dile getirmişti.

Read Entire Article