Dikkat! Dolar Değer Kazanırken Bitcoin’de Daha Büyük Düşüş Kapıda Mı?

2 years ago 83

Yatırım fonlarının 2022'nin ilk yarısında nakit varlıklarını 208 milyar dolar artırmasıyla BTC güvenli liman statüsünü dolar karşısında kaybediyor olabilir. 6 Eylül'de Bitcoin (BTC) fiyatı 19.000 doların altına düştü ve varlık, güçlü ABD doları ve kötü görünümlü bir teknik analiz modeli nedeniyle Eylül ayında daha fazla düşüş yaşamaya tehlikesiyle karşı karşıya.

Bitcoin’de Hedef 15.000 Dolar

Teknik açıdan bakıldığında Bitcoin, incelemeye konu olan ayı bayrağı formasyonundan çıktıktan sonra önümüzdeki haftalarda 15.000 dolar ya da altına düşme riski taşıyor. Bilmeyenler için ayı bayrakları, güçlü bir düşüş trendinin ardından fiyatın paralel, yükselen bir aralık içinde daha yüksek bir seviyede konsolide olmasıyla oluşur.

Genellikle fiyatın alt trend çizgisinin altına inmesi ve bir önceki düşüş trendinin uzunluğu kadar düşmesiyle sonuçlanırlar. Bitcoin, ayı bayrağı formasyonu üzerinde incelendiğinde sözde kırılma aşamasına girmiş gibi görünüyor ve yukarıdaki grafikte gösterildiği gibi aşağı yönlü hedefi 15.000 doların altı olabilir.

Nakit Güçtür

Bitcoin'in 2022'nin sonlarına doğru daha zayıf bir seyir izlemesi ihtimali, kötüleşen ekonomik koşullar nedeniyle giderek artıyor. Bitcoin'in bugüne kadarki %60'lık fiyat düşüşü, Federal Rezerv'in enflasyonu mevcut %8,5 seviyesinden %2'ye düşürmeye yönelik şahin politikasının talihsiz sonuçlarından biri olarak görülüyor.

Ayrıntılı olarak, ABD merkez bankası 2022'de art arda dört artışla gösterge oranlarını %2,25-%2,5 aralığına yükseltti. Artışlar, Bitcoin gibi daha riskli varlıklar yerine nakit bazlı menkul kıymetlere yönelik iştahı artırdı. Örneğin BankRatecom verilerine göre, tasarruf hesabı olan ABD bankaları, müşterilerinin bu yılın başında %0,5 civarında olan yıllık yüzde getirilerini %2’nin üzerine çıkarmış durumda.

Bu arada, Goldman Sachs tarafından yapılan bir analiz, yönetiminde 2,7 trilyon dolar özkaynak bulunan yatırım fonlarının 2022'nin ilk yarısında nakit varlıklarını 208 milyar dolar artırdığını ve bunun bugüne kadarki en hızlı tahsis oranı olduğunu gösteriyor.

Nakit tarafına olan geniş talep, doların en iyi yabancı para birimleri havuzuna karşı gücünü ölçen ABD dolar endeksinin 6 Eylül'de 2002'den bu yana en yüksek seviyesi olan 110,55'e tırmanmasına yardımcı oldu.

Sonuç olarak nakit para 2022'de hisse senetleri, Bitcoin, Ethereum, bakır, kereste ve diğer varlıklardan büyük ölçüde daha iyi performans gösterdi. Jerome Powell'ın son Jackson Hole sempozyumundaki açıklamalarından yapılan çıkarımda Federal Rezerv'in faiz artırım çılgınlığına devam etmeyi planladığı da göz önüne alındığında, bu eğilim devam edebilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article