Dikkat! Hackerlar En Çok Bu 2 Altcoin Ekosistemini Hedef Aldı!

2 years ago 100

 Kripto para sektörünün en büyük sorunlarından biri olan hack saldırıları, katlanarak büyümeye devam ediyor.

Ethereum ve Solana, Listenin Başında Yer Alıyor

Gelişmekte olan endüstrinin ilk günlerinden bu yana, on milyarlarca dolar değerinde kripto para çalındı. Bu eylemler, sektörün itibarını zedelemeye devam etti. Bu saldırılar, projeleri kripto soygunlarını azaltmak için farklı önlemler almaya sevk etti. Ancak alınan önlemler, hackerların kripto para çalmalarını engellemedi. Atlas VPN tarafından hazırlanan bir rapora göre, kripto para korsanları yalnızca 2022'nin ilk yarısında 1,97 milyar dolar değerinde kripto para çaldı. Atlas VPN, bu yılki en büyük kripto soygununun, bu yılın başlarında bildirilen ve 600 milyon dolarlık yatırımcı fonunun çalındığı Ronin saldırısı olduğunu kaydetti.

Ethereum ekosistemi de yıl boyunca bilgisayar korsanlarının hedefi haline geldi. Özellikle, çeşitli blok zincirlerinde çalınan 1,97 milyar dolarlık paranın 1 milyar dolardan fazlası, 32 ayrı hack olayında Ethereum blok zincirindeki çeşitli altcoin projelerinden çalındı. Solana, en çok saldırıya uğrayan ikinci blok zinciri konumunda. Rapora göre, birden fazla hack olayında, yılın ilk yarısında Solana ekosisteminden en az 380 milyon dolar çalındı. ''Digital Information World '', yayınladığı bir raporda, Ethereum ve Solana'nın bu saldırılarda en büyük zararı gören ekosistemler olduğunu bildirdi.

XRP Yatırımcıların Dikkatine!

Kripto para birimleri, yatırımcıları bir gecede milyonere dönüştürmek de dahil olmak üzere sayısız fırsat sunabilir. Kripto paralardaki sayısız fırsata rağmen, hackerlar, hırsızlık yoluyla yatırımcılara zarar vererek gelişmekte olan endüstrinin imajını zedeliyor. Bu eylemler, düzenleyicilerin kripto paralar için uygun düzenlemeler oluşturmasını engellemeye devam etti.

[caption id="attachment_149570" align="aligncenter" width="2048"]  [/caption]

Bilgisayar korsanları, bu eylemleri gerçekleştirmek için çeşitli yasa dışı taktikler uygulamaya devam ederek yatırımcıları milyonlarca dolar zarara uğratıyor. Dış saldırıların yanı sıra, çoğu kripto para projesi, bu saldırıları, ''rug pull'' olarak adlandırılan bir şirket içi iş birliği aracılığıyla kendileri gerçekleştirir. Bu bilgisayar korsanları genellikle likiditeyi boşaltmak için projedeki kodu kullanır ve çoğu zaman projeyi tamamen yok ederler.  Medya, bugün, dolandırıcıların yakın zamanda yatırımcıların XRP tokenlerini çalmak için sahte bir Ripple hediye promosyonu başlattığını bildirdi. Hackerlar, ayrıca Elon Musk gibi ünlü ismleri de kullanıyor.

Read Entire Article