Dikkat! Kripto Paraların Beklediği 2 Veri Şimdi Açıklandı!

1 year ago 56

Kripto para yatırımcıları dün Putin’in saldırgan tavrı ve ABD devlerinin beklenti altı kazanç raporlarıyla sarsıldı. Bitcoin fiyatı 24.000 doların altına düşse de 23.300 dolar seviyesi güçlü kaldı. Bu durum yatırımcıların umudunu artıyor. Öte taraftan piyasaya yön verebilecek kritik bir veri dakikalar önce açıklandı.

ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi

Fed başkanı Powell yaptığı konuşmada istihdam verilerinin yakından izleneceğini söyledi. Bundan dolayı açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisi Fed’in mart ayındaki duruşunu etkileme potansiyeline sahip. Bitcoin fiyatı verinin heyecanıyla 16:25’de 23.500 doların altına geri düştü. Bugün 23.300 dolar seviyesinde fazlasıyla zaman kaybeden Bitcoin için TDİ verisi oldukça önemliydi. ABD ekonomisinin istihdam tarafındaki durumunu gösteren bu veri beklenti üzerinde geldiği birçok dönemde BTC fiyatının düşmesini sağladı. Powell tarafından yapılan ılımlıya yakın bazı açıklamaların suya düşmemesi için bu verinin beklenti veya beklenti altı gelmesi önemliydi. Beklenti altı gelen TDİ verisi Powell ve ekibinin artık “aşırı sıkılaşma” alarmları çalmaya başlayacak.

  • Açıklanan: 517.000
  • Beklenti: 185.000, Önceki: 223.000

Veri beklentinin çok ama çok üzerinde geldi. İşsizlik oranı de %3,4 ile beklentinin 0,2 altındaydı. Bu kısa vadede kripto paralar için iyi değil. Fed’in eli bu noktada daha da güçlendi diyebiliriz. Sıkılaşma adımları atan kurum güçlü duran istihdam tarafının desteğiyle faizleri bir miktar daha cesurca artırabilir.

Kripto Paralar Ne Olur?

Yüksek gelen istihdam verisi bize Mart ayında Fed’in eğer enflasyon verisi önümüzdeki günlerde yine düşük gelmezse 50bp’a kadar artış yapabileceğini söylüyor. Güçlü istihdam Fed’e daha fazla oyun alanı veriyor. Bu durum kripto paralarda düşüşe sebep olabilir. Şimdilik açıklanan verinin ardından Bitcoin fiyatı 23.200 dolar bölgesini korumaya devam ediyor. Yaklaşık 1 saat sonra açılacak ABD piyasalarının da düşüşe ivme kazandırma ihtimali var. Dün gelen düşük kazanç raporları hisse senedi piyasalarını da olumsuz etkileyebilir. Kripto para yatırımcılarını rahatlatacak en yakın gelişme ISM PMI verisinin beklenti seviyesi olan 50,4’ün altında kalmasıdır. Saat 18:00’da açıklanacak bu veri ekonominin mevcut durumunun riskli olduğunu söyleyebilir. Böylece dolar için istihdam ile artan iyimserlik bir nebze sınırlandırılır.

Bitcoin fiyatı 16:40 itibariyle 23.400 dolarda bulunuyor. Dolar endeksi ise 102,3 bölgesine yükseldi ve kritik 103,5 seviyesini aşması ihtimali kripto yatırımcılarını tedirgin ediyor.

Read Entire Article