Dikkat: Popüler Kripto Parada Ölüm Haçı!

2 years ago 91

En büyük kripto para birimi bugün yaşadığı kayıplarla altcoinlerin çift haneli düşüşler yaşamasına neden oldu. Piyasa değerine göre en büyük altcoinler dahil piyasanın neredeyse tamamı %10 civarında eridi. Kripto paraların toplam değeri ise 1,03 trilyon dolar bölgesine gevşedi. Bitcoin’in daha fazla düşüş yaşama ihtimaliyse altcoinlerde aşırı satışlara neden oluyor. Fakat bu altcoine daha fazla dikkat etmelisiniz.

Polkadot (DOT)

DOT, uzun süredir devam eden düşüş eğilimini bozmaya çalışıyordu. Ancak beklenen yükselen kama kırılmasının ardından çabalar şimdilik boşa gitmiş görünüyor. Polkadot (DOT) için özellikle 9,4-9,6 dolar direnç aralığı satış eğilimini yeniden artırdı. Ayrıca, bu düşüş eğilimi, 20/50/200 EMA'da düşüş eğilimine neden oldu. 7 dolarlık bölgeden herhangi bir toparlanma, altcoinin satış baskısını hafifletmesine yardımcı olabilir. Yazı hazırlandığı sırada DOT fiyatı son 24 saatte %11,59 düşüşle 7,51 dolardan işlem görüyordu.

Geçtiğimiz ayın 13’ünde Polkadot (DOT) fiyatı 18 ayın en düşük seviyesine geriledikten sonra, alıcılar bir boğa koşusunu teşvik etmek için devreye girdi. Bu toparlanma 9,6 dolar direncine çarpan yükselen bir takoza neden oldu.

Polkadot (DOT) Ölüm Haçı

Son ortaya çıkan kırılma geçen hafta %24'ün üzerinde bir düşüşü tetikledi. DOT fiyatı 20/50/200 EMA'nın altına sarktı. Ayrıca, satış hacimlerindeki son artışla birlikte, ayılar yalnızca kısa vadeli satın alma avantajını baltalama niyetlerini yinelediler. 7 dolarlık destek bölgesinden geri dönme olasılığı göz önüne alındığında, DOT önümüzdeki seanslarda yeniden satın alma baskısıyla dönebilir. Bu senaryoda yatırımcıların 7,5 dolar üzerinde kapanışları izlemesi gerekir.

Potansiyel hedefler 8-8,3 dolar aralığına yakın olacaktır. RSI aşırı satış bölgesine girdi bu veri de artık alıcıların harekete geçebileceği ve satışların zayıfladığı beklentisini destekliyor. Önümüzdeki günlerde potansiyel bir canlanma, alıcılara 8 dolarlık bölgeyi test etmek için çok ihtiyaç duyulan bir itici güç verebilir.

Güncel veriler aşırı satıma ve bir miktar toparlanmaya işaret ediyor. Ancak EMA'lardaki ölüm haçı önümüzdeki günlerde yaşanabilecek yükselişi tehdit ediyor. Yatırımcıların aşırı iyimserlikten uzaklaşarak güvenilir bölgeleri izlemesi ve yukarı verilen hedefleri dikkate alması iyi olabilir. Öte yandan piyasa Bitcoin tarafından domine edildiği için 21.000 dolar seviyesi de yakından izlenmelidir.

Read Entire Article