Dikkat Sıradaki FTX Olabilir! Bu Kripto Borsasındaki Risklerinizi Azaltın!

1 year ago 38

FTX borsası geçtiğimiz yıl çok fazla yatırımcının canını yaktı ve tüm birikiminizi kaybetmek kolay bir şey değil. Özellikle SBF gibi bir dolandırıcı yüzünden tüm paranızı kaybettiğinizde acınız ikiye katlanıyor. FTX borsası battı ve bu son iflas olmayacak. Güncel gelişmeler popüler bir borsanın daha FTX’in izinden gidebileceğini gösteriyor. Risklerinizi azaltmanız menfaatinize olabilir.

Huobi Borsası Güvenli Mi?

SEC suçlamalarının hedefindeki TRON'un yerel tokenı TRX, Huobi'nin rezervlerinin önemli bir bölümünü oluşturuyor ve kripto borsasının finansal istikrarı ve Justin Sun ile ilgili endişeleri artırıyor. Kripto para kralı Justin Sun ve TRX tokenine yönelik son dolandırıcılık suçlamaları Huobi Global kripto borsasına gölge düşürdü. DeFiLlama'nın verilerine göre TRON (TRX), Huobi'nin rezervlerinin %18,66'sını oluşturuyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Sun'ı piyasa manipülasyonu ve menkul kıymetler kural ihlalleriyle suçlamasıyla birlikte, TRX'in meşruiyetine ilişkin şüpheler Huobi'nin mali durumunun istikrarını tehdit edebilir. TRX fiyatındaki ani düşüş Huobi borsasındaki rezervleriniz muhtemelen (ve oldukça saçma şekilde) TRX cinsinden tutulduğu için sizi de batıracaktır.

Justin Sun Güvenilir Mi?

USDD’nin yapısından tutun, Pi Token listelemesine kadar birçok konuda Justin Sun’ın tehlikeli bir isim olduğundan bahsettim. Eğer kripto para piyasalarında 5 yılınızı doldurduysanız Sun hakkındaki olumsuzlukların sayfalara sığmayacağını biliyorsunuzdur. SEC, Justin Sun'ın TRX'in aktif olarak işlem görmesini sağlamak için piyasayı manipüle ettiğini iddia ediyor. Sonuç olarak bu durum TRON token'ının değerinde %17,60'lık bir düşüşe yol açtı. Sun, SEC'in şikayetinin esastan yoksun olduğunu iddia ederek suçlamaları reddetti.

Bu durum, TRX fiyatının SEC'in duyurusundan sonra yaşadığı önemli düşüşten kısmen kurtulmasına yardımcı oldu. Ancak TRX'in geleceğine ilişkin belirsizlik, FTX borsasının çöküşünün ardından Huobi'nin dijital varlık sektöründeki gücüne ilişkin endişeleri yeniden alevlendirdi. Huobi'nin rezervleri arasında kendi yerel tokenı HT'nin önemli bir kısmı da yer alıyor. TRX ve HT birlikte, kripto borsasının rezervlerinin %41,89'unu oluşturuyor.

FTX'in yerel tokenı FTT'nin yakın zamanda patlaması, kripto piyasalarını yerel tokenlara karşı giderek daha temkinli hale getirdi, çünkü çöküşleri borsaları ciddi şekilde etkileyebilir. Kripto borsalarının yatırımcı mevduatlarını desteklemek için yeterli varlık bulundurduklarına dair güvencelerine rağmen, tam denetim çağrıları devam ediyor. Cinneamhain Ventures'ın ortağı Adam Cochran, son gelişmelerin Justin Sun'ın neden "tokenlerinin bir kısmını sattığını ve muhtemelen varlıkları tekrar nakde çevireceğini" açıklayabileceğini savunuyor.

CryptoQuant verilerine göre Huobi'nin toplam rezervi 3,1 milyar dolar. Yerel tokenlar hariç tutulduğunda bu rakam yaklaşık 1,8 milyar dolara düşmektedir. Bu, dijital varlık veri sağlayıcısının listelediği sekiz borsa arasında en düşük temiz rezerv oranıdır.

Read Entire Article