Dikkat: Tarih Açıklandı! Bu Altcoin Yeni Müjde Verdi!

1 year ago 79

Blockchain tabanı Oracle çözümleri üreten Chainlink önemli bir atılım başlattı. Bugün ise müjdeyi verdiler. SmartCon etkinliğinde Chainlink Economics 2.0 hakkında duyurular yapılmış ve kripto para endüstrisini ilgilendiren önemli atılımların sinyali verilmişti. Kısa süre önce yapılan duyuruya göre Chainlink bunlardan ilkini devreye alıyor.

Chainlink (LINK) Haberleri

Chainlink Staking duyuruldu. Bu hizmet stake edenlerin Oracle hizmetleri etrafında belirli performans garantilerini desteklemek için akıllı sözleşmelerde LINK tokenlerini kilitlediği önemli bir kriptoekonomik güvenlik mekanizmasıdır. Stake'in eklenmesi, Chainlink merkezi olmayan oracle ağlarının (DON'lar), Web3 ve geleneksel Web2 endüstrilerinde daha geniş bir uygulama yelpazesine ve daha yüksek değerli kullanım durumlarına hizmet verecek şekilde ölçeklenmesini sağlar.

Staking, Chainlink Economics 2.0 çevresinde daha geniş bir girişimde bir mekanizmadır. Bu adımla veri güvenliği artırılırken aynı zamanda Oracle hizmetlerinin işletim maliyetleri de düşürülecek. Chainlink Economics 2.0'ı gerçekleştirmeye yönelik önemli bir adım olarak, Chainlink Staking'in ilk beta sürümü (v0.1) Aralık 2022'de Ethereum ana ağında piyasaya sürülecek.

Chainlink Stake

Erken Erişim Uygunluk Uygulaması, topluluk üyelerine ve ekosistem katılımcılarına, v0.1 stake havuzuna erken erişim için uygun olup olmadıklarını bildiren bir süreci temsil ediyor. Stake havuzuna katılmak isteyen yatırımcılar Web3 cüzdanı aracılığıyla adreslerini bağlayarak uygunluklarını kontrol edebilirler. Kriterlerden herhangi birinin karşılanması, adres sahibine v0.1 stake havuzuna katılma şansı verir. Erken erişim için uygun olanlar, v0.1 stake havuzuna öncelikli giriş elde edecek ve onlara havuz sınırına ulaşılana kadar 7.000 LINK’e kadar stake etme fırsatı tanınacak.

Stake yapanlar, ağın güvenliğini sağlamaya yardımcı oldukları için ödüller kazanacak. Topluluk üyesi tahsisine ek olarak, şu anda Chainlink Veri Akışlarına hizmet veren her Chainlink düğüm operatörü, v0.1 sırasında stake etmeyi seçerse minimum 1.000 LINK ile bireysel olarak 50.000 LINK'e kadar stake yapma fırsatına sahip olacaktır.

Aralık ayında LINK stake havuzunun faaliyete geçmesiyle birlikte dolaşımdaki arzda daralma olacağı için fiyatın arttığını görebiliriz. Özellikle haberin etkisiyle aynı fiyat dalgalanmaları yaşanabileceğinden dolayı yatırımcıların yeni duyuruları yakından izlemesi faydalı görünüyor.

Read Entire Article