Dip Neresi? Kripto Para Piyasalarında Son Durum!

1 year ago 64

ABD’li düzenleyicilerin attığı adımlar ve Fed üyesi Waller tarafından yapılan açıklamalar sebebiyle Bitcoin düştü. SEC’in düzenleyici baskıyı artırmasından endişe ediliyor ve Gensler’in uzlaşmadan uzak saldırgan tavrı rahatsız edici. Peki kripto para piyasalarında son durum ne? Yatırımcıları hangi seviyeler bekliyor?  Bitcoin düşüşü devam edecek mi?

Kripto Paralar Yorum

Bitcoin fiyatı yazı hazırlandığı sırada 21.670 dolarda bulunuyordu. Haftalık bazda fiyat düşüşü %8’i aştı ve birçok altcoin çift haneli kayıplar yaşadı. Bu hafta Powell tarafından yapılan açıklamalar dezenflasyonun başladığı yönündeydi ancak yine de kripto özelindeki negatif gelişmeler kademeli bir düşüşü beraberinde getirdi. Yeni satış dalgası, yatırımcıların ayı piyasasının yeniden başlayıp başlamadığını ya da düşüşün bir alım fırsatı olarak yorumlanıp yorumlanmayacağını merak etmesine neden oldu. Bu soru yatırımcıları rahatsız edebilir ancak şimdilik bu düzeltme, kripto paraların Ocak ayında elde ettiği kazançların bir kısmını geri verdiği normal bir düzeltici aşama gibi görünüyor.

Ocak ayında son 10 yılın en iyi ikinci kapanışını yapan Bitcoin’in bunu sürdüremeyeceği biliniyordu. Uzun süredir kripto para piyasalarında olan yatırımcılar zaten bu tarz hızlı yükselişlerin birkaç hafta içinde sönüp düşüşler getirdiğini biliyor.

Kripto Dibi Buldu Mu?

Alım yapmak isteyen yatırımcıların öncelikle mevcut fiyat düzeltmesinin sonuçlarını görmesi faydalı olabilir. Eski BitMEX CEO'su Arthur Hayes 7 Şubat tarihli blog yazısında Bitcoin'in yılın ilk yarısında boğa koşusuna devam edebileceğini ancak ikinci yarısında zorluklarla karşılaşabileceğini söyledi. Ancak BTC fiyatı 22.800 dolar desteğini kaybetti ve 21.480 dolarlık desteğe düşüş başladı. Bu seviyeden güçlü bir sıçrama da görmediğimiz için kayıpların sürme ihtimali artıyor.

BTC fiyatı eğer 21.480 dolar altında kapanışlar yaparsa satışlar hızlanabilir. Göreceli güç endeksi (RSI) negatif bölgeye kayarak ayıların yakın vadede üstünlüğü ele geçirmeye çalıştığını gösteriyor. Hareketli ortalamalar altın haçı tamamladı ancak boğaların oyunda kalmak istiyorlarsa 200 günlük basit hareketli ortalamayı (19.722 dolar) kesin biçimde koruması gerekiyor. Bitcoin’in bahsedilen seviyelerden birinde dip yaparak hızlı satım alımlarla tüm piyasayı yukarı taşıması gerekecek. Aksi taktirde daha düşük dipler kaçınılmaz.

Read Entire Article