Dipten Bitcoin Almak için Sıraya Girdiler: 300.000 BTC

2 years ago 89

Zincir üstü (on-chain) Glassnode'un son raporuna göre, kripto para piyasalarındaki son satış sırasında, zayıf ellerin elindeki Bitcoin (BTC) miktarı tarihinin en düşük seviyelerine geriledi ve dipten alım yapan yatırımcı grubu elindeki BTC miktarını iyiden iyiye artırdı.

300 Bin BTC Tutuyorlar

Zincir üstü analitik şirketi Glassnode'a göre, düşük fiyatlardan alım yapan yatırımcı grubu, kısa vadeli yatırımcılar için son derece yapıcı bir ayrışma gösteriyor. Bu grubun şu anda çok daha düşük bir oranda yaptımları satın alımlarla yaklaşık 300 bin BTC tuttukları iddia ediliyor.

Bitcoin fiyatı, bir aralık içinde hareket ediyor olsa da 1 Ağustos'un en düşük seviyesi olan 22 bin 392 dolardan 15 Ağustos'un en yüksek seviyesi olan 25 bin 214 dolara kadar çıkmayı başardı. Bu da yatırımcıların Bitcoin'de yeniden yukarı yönlü beklenti içerisine girmesine neden oldu.

Glassnode'a göre, Terra (LUNA) ekosisteminin Mayıs ayındaki çöküşünden bu yana, uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları (LTH'ler) ve kısa vadeli Bitcoin yatırımcılarının (STH'ler) yaptıkları işlemlerde 300 bin BTC'lik net bir çıkış kaydedildi. 2021'in Kasım ayında 69 bin dolarla kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesinden (ATH) beri uzun vadeli yatırımcıların (LTH) tuttuğu BTC miktarı, bir anlamda 300 bin BTC düşerek 13.56 milyon ila 13.27 milyon BTC arasında kaldı. Bu veri, giriş ve çıkış dinamiklerinin genel olarak bir dengede olduğunu gösteriyor. Aksine, kısa vadeli yatırımcıların tuttuğu BTC arzı sonuç olarak 330 bin BTC arttı.

Kısa vadeli yatırımcıların (STH) elindeki BTC arzındaki artış, çöküş sırasında alım yapan ve şimdi önemli ölçüde daha düşük maliyetle alım yapmayı başarmış olan kripto para yatırımcılarında ciddi bir birikime işaret ediyor. Bu bağlamda, kısa vadeli yatırımcıların alım yaptığı BTC miktarındaki artış, ayı piyasasında dipten alım yapan alıcıları ifade ediyor. Geçmiş verilere göre, bu tür yatırımcılar tipik olarak zirvelerde satma ve dipten alma alma konusunda son derece yetenekli oldukları görülüyor.

Bitcoin Birikimde Kalmaya Devam Ediyor

Dağıtım ve birikim döngüleri yoluyla Bitcoin'in döngüsel doğasına ışık tutmak için en az bir yıl boyunca atıl durumda olan arz miktarı kullanılabilir. Bir yıldan uzun süreli aktif arz şu anda Mayıs ayında kaydedilen önceki yüzde 65'lik ATH'nin çok az altında. Bu, büyük bir madencilik göçünün ardından 2021'in Mayıs ve Temmuz ayları arasındaki alıcıların güçlü inancını gösteriyor.

Ayı piyasaları birikim döngüleri ile karakterize edilir, çünkü "HODLing" sonunda baskın dinamik olarak yerini alır. Bu, bir yıldan uzun süreli aktif arzda artışa neden olur. Son üç aydaki arz dengesine bakıldığında en büyük kripto paranın olgunlaştığı ve harcamanın oldukça uyum içinde hareket ettiği görülüyor. Ayı piyasasının ortasında bu durum olumlu bir mekanizma olarak hareket edebilir.

Read Entire Article