Do Kwon İçin Açıklama Geldi! Terra Luna Coin’in Geleceği Ne Olacak?

1 year ago 55

Aranan girişimci Do Kwon'un kripto varlık firması Terraform Labs, Güney Kore'nin 60 milyar dolarlık kripto para çöküşüyle ilgili suçlamalarını reddetti ve kendisine karşı açılan davanın "son derece politize" olduğunu söyledi.

Firma sözcüsü yaptığı açıklamada, savcıların adaletsiz olduklarını ve Kore yasaları kapsamında güvence altına alınan temel hakları korumada başarısızlık sergilediklerini belirterek, sermaye piyasaları yasasını ihlal etmekle suçlanmalarının makul bir temeli olmadığını söyledi.

Savcılıktan Cevap Geldi

Savcılık bir kısa mesajla kaçan bir şüphelinin tek taraflı iddiası hakkında yorum yapılamayacağını belirtti ve Kwon'un pozisyonunu netleştirmek için derhal teslim olmasının uygun olacağını ekledi.

Güney Kore, TerraUSD stablecoin projesi Mayıs ayında çöken ve bu yılki kripto ayı dönemini şiddetlendiren Kwon'u bulmak için Interpol'den yardım istedi. Bu ayın başlarında Singapur'un artık orada olmadığını söylemesinin ardından Kwon'un yeri bilinmiyor. Savcılar 14 Eylül'de bir mahkemenin Kwon hakkında tutuklama emri çıkardığını söyledi.

Yetkililer daha önce Kwon'un soruşturmadan kaçtığını öne sürmüştü. Terraform Labs sözcüsü, avukatları aracılığıyla 31 yaşındaki Kwon'un kendisiyle iletişim kurmak isteyen tüm devlet kurumlarıyla temas halinde olduğunu söyledi. Sözcü, Do Kwon’un kaçmadığını ve Terraform Labs'ın yönetim ve gözetiminde aktif olarak yer almaya devam ettiğini söyledi.

Açıklamalar Neye Dayanıyor

Açıklama, Kwon'a bağlı bir Bitcoin rezervi olan Luna Foundation Guard ile ilgili tartışmaların ardından geldi. Kwon ve rezerv, Güney Kore'nin varlıklarını dondurmak için adımlar atmasına neden olan bir kripto para hareketinin ardından token'ları transfer etmeyi reddetti. Savcılar, kripto borsaları KuCoin ve OKX'e mevcut fiyatlarla yaklaşık 65 milyon dolar değerinde toplam 3.313 Bitcoin'i dondurma talepleri gönderdi.

TerraUSD stablecoin'inin ABD dolarına sabitlenmesi amaçlanıyordu. Sistem, kardeş token Luna'yı içeren karmaşık bir algoritma ve yatırımcı teşvikleri karışımına dayanıyordu. Ancak Kwon'un projesine duyulan güven yaşanan çöküşün ardından buharlaştı.

Terraform Labs tarafından yapılan açıklamada Luna'nın Güney Kore'nin sermaye piyasaları mevzuatı kapsamında bir menkul kıymet olarak sınıflandırılması reddedildi. Kripto paraların nasıl sınıflandırılacağı, tüm dünyadaki düzenleyiciler için son derece can sıkıcı bir konu olmaya devam ediyor.

Read Entire Article