DOGE’deki Bu Veri Dikkatleri Çekti: Dogecoin Fiyatı Etkilenir Mi?

2 years ago 92

Analist Ali Martinez tarafından paylaşılan verilere göre, Dogecoin (DOGE) blok zincirindeki aktivite son aylarda arttı. Martinez’e göre, yeni Dogecoin adreslerinin sayısı sadece iki ayda %265 arttı. Bu durumun, kripto endüstrisinin son birkaç aydır yaşadığı piyasa konsolidasyon dönemine rağmen gerçekleşmiş olması dikkatleri çekiyor.

DOGE Adreslerindeki %265 Artış

Yapılan açıklamalara göre bir blok zinciri ağının nasıl davrandığını anlamanın en iyi yollarından biri, on chain etkinliğini analiz etmek. Bu, ağın nasıl büyüdüğü, nasıl davrandığı ve kullanıcıların bu dijital varlığa verdiği değerin ne olduğunu söyleyebilecek bazı ilginç kalıplar olup olmadığı hakkında bilgi sağlıyor.

Kripto para analisti Ali Martinez, DOGE adreslerinin sadece iki ayda %265 arttığını gösteren IntoTheBlock'un paylaşmış olduğu verileri kullanıyor. Bu bilgilere göre, 2 ay içinde aktif adres sayısı 14.700 seviyelerinden 38.430 seviyelerine yükseldi. Aynı dönem içinde DOGE fiyatının ise 0,082 dolardan 0,68 dolara gerilemiş olması ise dikkatleri çekiyor.

DOGE Verileri

CoinGecko'ya göre, Dogecoin (DOGE) şu anda piyasadaki en büyük 11. kripto para birimi ve DOGE yazının kaleme alındığı sırada 0,071 dolardan işlem görüyor. Buna ek olarak DOGE’nin piyasa değerinin 9,5 milyar dolar seviyesinde olduğu da ifade edilebilir.

Analistlere göre eğer bu talep artışı devam ederse özellikle uzun vadede meme token’ın fiyatı da yeniden yukarı yönlü grafikler çizmeye başlayabilir. Ayrıca Elon Musk’ın DOGE hakkında yeni bir yorum yapmasının da fiyatı etkileyebileceği ifade ediliyor.

Geçmişte Elon Musk, Dogecoin hakkında yaptığı yorumlar ile meme token’ın fiyatını ciddi bir şekilde yukarı taşmıştı. Şu anda DOGE, Tesla’nın online mağazasında alım işlemlerinde kullanılabiliyor. Ayrıca Musk, geçtiğimiz günlerde yaptığı ikinci çeyrek açıklamasında ellerindeki Bitcoin’lerin %75’ini sattıklarını ancak DOGE konusunda bir satış yapmadıklarını da ifade etti.

Bunlara ek olarak Google Trends'in verilerine göre, 2021'in ortalarından bu yana Dogecoin'e olan ilgi azalıyor. Analistlere göre bu durum boğa piyasası başlayana kadar devam edebilir.

Read Entire Article