DOGE Kurucu Ortağı Sordu! Kripto Paralar Neden Yükseldi?

2 years ago 100

Birkaç gündür kripto para piyasaları ağır da olsa yukarı yönlü hareketlerini başlattı. Peki bunun sebebi ne? Dogecoin’in kurucu ortağı Billy Markus buna cevap arıyor. Kripto para yatırımcısı Alex Kruger ile sosyal medya üzerinden görüşlerini paylaşan Markus, piyasalarda daha fazla yükseliş bekliyor mu? Önümüzdeki hafta kripto paralar yükselişine devam edecek mi?

Kripto Paralar Neden Yükseldi?

İlk meme token Dogecoin’in kurucularından olan Billy Markus kripto para piyasaları ve hisse senetlerindeki toparlanmayı ele aldı. Ekonomist ve kripto para yatırımcısı bu yükselişe gerekçe olarak “Açık sebep: Fed pivotu” dedi. Kruger, kripto ve hisse senedi fiyatlarındaki mevcut yükseliş eğiliminin FED’in duruşundaki ince dönüşe işaret etti. Ona göre FED, şahin görünümünden yavaş bir şekilde güvercine dönmeye başladı.

Markus, popüler ekonomist Kruger’den daha fazla detay istedi. Kruger ise geçtiğimiz hafta paylaştığı “riskli varlıklarda yükseliş bekliyorum” açıklamasını hatırlattı.

Kripto Paralarda Beklenti Ne?

Kruger, geçtiğimiz hafta yükseliş beklentisini açıklarken FED %2 enflasyon hedefi için faiz artırmaya devam ediyordu. Powell, %2 enflasyon hedeflerine ulaşmak adına ellerindeki en güçlü silah olan faiz artışlarını etkili şekilde kullanmaya devam edeceklerini açıklamıştı. Fakat önümüzdeki aylarda 75 hatta 100 baz puanlık faiz artışları masada olacak.

Temmuz ayında yapılacak toplantı için Powell’e “100 baz puanlık artış gelecek mi” diye soruldu. Powell, tüm seçeneklerin masada olduğunu ve yapmaları gereken şeyi yapacaklarını söyledi. Hafta için yaptığı açıklamalarda ise FED yetkilileri enflasyon konusunda geç kaldıklarını kabul etti. Peter Schiff gibi ekonomi uzmanları Bitcoin için 10.000 dolarlı fiyatları göreceğimizi iddia ediyor. Kripto paralarda yaşanan son toparlanma daha büyük bir düşüş öncesi kaçış fırsatı olabilir. Nitekim, FED henüz faiz artışlarından geri dönüş sinyali vermedi ve enflasyon verileri önümüzdeki ay da yüksek gelirse bu durum kripto paraların hızla geri çekilmesi için bir gerekçe olacak. Peki kripto ve hisse senetleri enflasyon verisine kadar yükselişini devam ettirebilir mi? Elbette, piyasa özellikle Celsius gibi devlerin yıkılması sebebiyle mevcut şartları aşırı fiyatladı. Aşırı korkuyla yapılan satışların en azından kısa vadede bir yükselişe sebep olması olası görünüyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article