DOGE ve SHIB Son Durum: Analistlerin Meme Token Yorumları

2 years ago 75

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 20.000 dolar altında işlem görmeye devam ederken piyasada bugün yukarı yönlü hamleler görüyoruz. Peki en popüler iki meme token olan Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB)’da son durum ne? Analistler meme toke’lar hakkında ne düşünüyor?

DOGE ve SHIB

8 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük meme token ve 10. en büyük kripto para konumunda bulunan DOGE, yazının kaleme alındığı sırada 0,0602 dolardan işlem görüyor. Son 24 saat içinde %1 oranında yükseliş kaydeden DOGE’nin son 1 ayda da %5,5 oranında düştüğü görülüyor.

4 saatlik grafiklere bakıldığında DOGE için 0,055 dolar dip seviyeyi oluştururken 0,068 doların tepe seviyeyi oluşturduğu görülüyor. Analistlere göre şu anda DOGE için 0,06 dolar seviyesi oldukça önemli ve bu seviyenin üzerinde kalınması yükseliş ihtimalini artırabilir.

Bunun yanında 6 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük ikinci meme token konumunda bulunan Shiba yazının kaleme alındığı sırada 0,000011 dolardan işlem görüyor. Son 24 saat içinde %1,2 oranında yükselen Shiba son 1 ayda da %12 oranında geri çekilme yaşadı.

Analistlere göre şu anda Shiba için en önemli seviye 0,000010 dolar bandı. Bu bandın üzerinde kalmak Shiba için yeni bir yükselişin kapılarını açabilir. Bunun yanında 0,000012 doların da meme token için önemli bir direnç olabileceği ifade ediliyor.

Meme Token’lar Ne Olacak?

Şu anda piyasa oldukça fazla sayıda meme token bulunuyor. Analistlerin büyük kısmı bu meme token’ların büyük çoğunluğunun yok olacağını ifade ediyor. Dogecoin, hem popüler isimler den aldığı destek ile hem de geliştirmeler ile hayatta kalabilecek meme token’lar arasında görülüyor. bunun yanında Shiba da benzer şekilde geliştirmeleri sebebiyle analistlerin ve yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Öte yandan piyasada bulunan onlarca meme token’ın birçoğunun 2021 yılındaki hype döneminde ortaya çıktığı ve hype sonrasında çok büyük değer kayıpları yaşadı görülüyor. Bu sebeple analistler ve uzman isimler meme token yatırımı yapmadan önce çok dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.

Read Entire Article