DOGE ve Shiba’da Son Durum: Düşüşler Derinleşiyor!

2 years ago 91

Kripto para birimleri haftaya ciddi bir düşüş dalgası ile başladı ve toplam piyasa değeri uzun zaman sonra 1 trilyon dolar altını gördü. Tüm kripto para birimleri ile birlikte meme token’lar da bu durumdan etkilendi ve ciddi kayıplar olduğunu görüyoruz. Piyasanın en popüler meme coin’leri olan Shiba Inu (SHIB) ve Dogecoin de (DOGE) son durumlara ve önemli seviyelere bir göz atalım.

Shiba Inu (SHIB)

Piyasa değeri bakımından ikinci en büyük şaka coin konumunda bulunan Shiba yazının kaleme alındığı sırada 0,0000077 dolar sınırında işlem görüyor. Son 24 saat içinde %12’nin üzerinde düşüş yaşayan Shiba’nın piyasa değeri de 4,2 milyar dolar seviyesine gerilemiş durumda.

Arka arkaya gelen negatif haberle piyasa üzerindeki etkisini net bir şekilde gösteriyor ve tüm piyasada düşüş hakim. Lider kripto para birim Bitcoin’in (BTC) 24.000 dolarlık desteği de kaybetmesi ile tüm altcoin’lerde olduğu gibi meme token’larda da düşüşler derinleşiyor.

Analistlere göre şu anda SHIB’de 0,0000074 dolar bir dip seviye oluşturmuş durumda ancak genel piyasada düşüşlerin devam etmesi halinde meme token’ın da daha düşük seviyeleri test edebileceği düşünülüyor. Ancak eğer piyasa biraz durulursa ve nefes alırsa SHIB de bir süre konsolide olabilir.

Dogecoin (DOGE)

7,2 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük meme token konumunda bulunana DOGE, yazının kaleme alındığı sırada 0,053 dolardan işlem görüyor. DOGE son 24 saat içinde yaklaşık olarak %17 düşerek SHIB’den daha kötü bir performans sergiledi.

Analistlere göre DOGE’deki düşüş bir süre daha devam edebilir ancak 0,050 doların önemli bir destek olduğu ifade ediliyor. 0,050 doların altına yapılacak bir hamlede ise 0,048 doların destek olabileceği düşünülüyor. Bununla birlikte eğer piyasa toparlanmaya başlarsa DOGE’nin kırması gereken ilk direncin 0,058 dolar olduğu ifade ediliyor.

Şu anda piyasadaki belirsiz durum düşüş trendi ile bozulmuş görülüyor ve fiyat sıkışıklıklarının düşüşle kırılmış olması yatırımcıların daha temkinli olması gerektiğini gösteriyor olabilir.

Read Entire Article