DOGE Yükselir Mi? Dogecoin Almayı Düşünenler Bu Seviyeye Dikkat!

1 year ago 68

Piyasa ile inatlaşmak ve trendin tersine koşmak çoğu zaman yatırımcılar ciddi kayıplar getiriyor. Bunu düşüş döneminde gördük. Şimdi de yükselişe 17.000 dolarlı seviyelerden bu yana inanmayanlar potansiyel kazançlarını üzülüyor. Akıntının tersine kürek çekmek yerine trendi takip etmek çoğu zaman iyi bir stratejidir. Peki DOGE için yükseliş arttık bitti mi?

DOGE Yükselir Mi?

DOGE fiyatı yazı hazırlandığı sırada 0,0855 dolardan alıcı buluyor. Hafta sonu olmasına rağmen işlem hacmi %20 oranında arttı çünkü Bitcoin’in dünkü yükselişi yatırımcıların risk iştahını kabartıyor. Kripto paraların kümülatif değeri 1 trilyon 42 milyar dolar civarında ve Aralık ayındaki aşırı satış dönemine göre çok daha iyi bir noktadayız. Çoğu altcoin gibi Dogecoin de yeni yılda yükselişe geçti. Doge fiyatı 0,06756 dolardan 0,09266 dolara yükselerek bu süreçte yaklaşık %37 oranında kazanç elde etti. Ralli, Bitcoin ivmesine bağlı olarak devam edebilir.

Özellikle önümüzdeki ay açıklanacak PCE ve PMI verileri ABD ekonomisinin güncel görünümüne dair yatırımcılara daha fazla bilgi verecek. ABD ekonomisi soğuyor ve Fed artık açık açık faizleri artırma sürecinin sonuna gelindiğini ima ediyor. Eğer faiz artışları bitiyorsa kripto paraların yükselişini tetikleyecek faiz düşürme süreci de 12 ay içinde başlayacak demektir.

DOGE Yorumları

OBV yılın başından bu yana yükselerek alım baskısını ve DOGE fiyatlarını artırdı. Basın zamanında, Göreceli Güç Endeksi (RSI) aşırı alım bölgesinden geri çekildikten ve güçlü bir yükseliş momentumu gösteren bir U dönüşü yaptıktan sonra 61 idi. Bu nedenle boğalar satış baskısı bölgesinin ötesine geçmeye ve 0,09266 dolarlık genel direnci test etmeye çalışabilir. Bununla birlikte, olumlu bir Fed duyurusu BTC'yi destekleyebilir ve DOGE'yi Aralık ayının en yüksek seviyesi olan 0,10689 dolarlı hedeflemeye iter.

Ayılar DOGE'yi 0,08000 dolarlık talep bölgesine iterse Bitcoin’in aşırı düşüş yaşamadığı süreçte bu geç kalan yatırımcılar için bir alım fırsatı olabilir. Ancak bu bölgenin kaybedildiği senaryoda 0,07500 dolar desteği test edilebilir. Santiment'e göre, DOGE'nin son rallisi, uzun vadeli sahiplerinin 12 Ocak civarında kısa süreli kazançlar elde ettiğini gördü. Ancak, kazançlar azaldı. DOGE, 365 günlük MVRV (piyasa değerinin gerçekleşen değere oranı) oranının da gösterdiği gibi, uzun vadeli yatırımcılara %3,55 kazandırdı. Toparlanma 0,09000 dolar seviyesini aşarsa kazanç artacağı için satış baskısı da azalabilir.

Şimdilik balina kategorisindeki DOGE yatırımcıları kazançlarını nakde dönüştürüyor. Bu süreç 0,09 dolar bölgesinin aşılması ihtimalini azaltır. DOGE fiyatı için bu süreçte itici güç Bitcoin’in 25.000 dolar seviyesini yeniden kazanması olacaktır.

Read Entire Article