Dogecoin’de Kırmızı Alarm! Memecoin İçin Neden Durumlar Kötüleşiyor?

1 year ago 72

Dogecoin, son 10 günde %35'in üzerinde kazanç elde ederek ayı piyasasında en istikrarlı kazanç sağlayanlardan biri oldu. Ancak, fiyat hareketinin zayıflaması ve yılsonunun yaklaşmasıyla birlikte DOGE fiyatının kaderi ne olacak?

Dogecoin'e İlgi Azalıyor

Dogecoin fiyat hareketi, trader'lara büyük ölçüde düz bir pazarda biraz soluklanma imkanı sundu. DOGE, ayı piyasasına rağmen son 10 gün boyunca sürekli kazanç sağlayan ve daha yüksek zirveler yapan birkaç kripto paradan biriydi.

Teknik açıdan bakıldığında, DOGE fiyat artışları kısa vadeli sahiplerine iyi karlar bıraktı, ancak rallinin zayıflamasıyla token'ın geleceği karmaşık görünüyor olabilir.  Son DOGE fiyat pompası memnuniyetle karşılanırken, DOGE'nin yıl sonundan önce yükseliş ivmesi görüp görmeyeceği sorusu kaldı.

Bir saatlik grafikte, DOGE fiyatı düşmeye başlamıştı. Yazım saatine göre, DOGE günlük zaman diliminde %5,27 değer kaybederek 0,0978 dolardan işlem gördü. DOGE fiyat düşüşüne işlem hacimlerindeki düşüş eşlik etti. Günlük işlem hacimleri %26,47 oranında düştü ve 822,84 milyon dolar seviyesinin üzerinde kaldı.

DOGE için sosyal metriklere bakıldığında, kripto para için yüksek piyasa coşkusu olmadığı da açıktı. Ağırlıklı duyarlılık daha düşük negatif seviyelere düşerken, sosyal hacimler düşük kalmaya devam etti.

Hacimlerdeki ve sosyal ölçümlerdeki düşüş, şu anda DOGE'ye büyük bir talep veya ilgi olmadığını göstermiş olabilir. Ayrıca, günlük aktif adreslere (DAA) bakıldığında, kripto para için kısa vadede daha fazla kayba yol açabilecek bir miktar düşüş baskısı vurgusu yapıldı.

DOGE spot trader'ları son boğa koşusu ile bitmiş gibi görünüyordu. Göstergelerin satış sinyalleri vermesiyle birlikte, birçok kısa vadeli katılımcı son DOGE fiyat artışından sonra kâr elde etmiş olabilir.

Vadeli İşlemler Piyasası Kırmızıya Dönüyor

Dogecoin açık pozisyonu %9'a yakın bir düşüşle basın saatine göre 361,3 milyon dolara geriledi. Sürekli piyasa açık faizinin düşmesi, kısa vadeli düşüşün yolda olduğu anlamına gelebilir.  DOGE'nin toplam açık faizi son üç gündür düşüyordu. Bunun dışında, 1,9 milyon doların üzerindeki Dogecoin uzun likidasyonları piyasayı düşüş eğilimine doğru yönlendiriyor olabilir.

1,9 milyon doların üzerinde uzun pozisyonun likide edilmesiyle DOGE fiyatı kısa vadeli bir geri çekilme yaşayacak gibi görünüyor. Şimdilik, 0,086 dolar seviyesi DOGE fiyatını destekliyor, çünkü 94.950 adres bu seviyede 12,72 milyardan fazla DOGE tutuyor.

DOGE zincir içi ölçümleri kısa vadeli bir ralli için tükenmiş görünse de, perakende coşkusu durumunda DOGE fiyatı bir yükselişe tanık olabilir. Ayrıca, DOGE boğaları fiyatları 0,107 dolar seciyesinin üzerine çıkarırsa, yükseliş ivmesi beklenebilir. 0,107 dolar seviyesinde, 4290 adres 8 milyar DOGE'yi tutuyor.  Bu üst direnç aşıldığında, DOGE fiyatı bir yıl sonu rallisi görebilir, ancak şimdilik DOGE sahipleri bazı kayıplarla karşı karşıya kalabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article