Dogecoin (DOGE) Piyasaları Yıktı Geçti! Sıradaki Hedef Ne?

1 year ago 67

Dogecoin (DOGE) bu hafta içerisinde Elon Musk’ın tetiklemesiyle birlikte yaşadığı ralli ile yatırımcılarını ödüllendiriyor. Kripto para biriminin fiyatı 17 Ağustos’tan bu yana ilk kez 0.085 dolar seviyesini aşarak 0.1000 dolar seviyesine ulaştı.

Elon Musk Etkisi

Popüler meme token’ın fiyatı 25 Ekim tarihinde 0.059 dolar seviyesinde iken yazı kaleme alındığında 0.123 dolara yükseldi. Elon Musk tartışmalı ve uzun bir sürecin ardından Perşembe günü geç saatlerde Twitter'a yönelik 44 milyar dolarlık teklifini tamamlayarak şirketi devraldı. Yaşanan gelişmelerin ardından Dogecoin’in fiyatı, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk tarafından ateşlenen bir ralli sırasında son yedi gün içerisinde %80 oranının üzerinde arttı. Elon Musk'ın Dogecoin ile olan ilişkisi, fiyatın yeni seviyelere yükselmesiyle sık sık heyecan yarattı. Ayrıca Dogecoin'den bahseden tweet’leri geçmişte de Dogecoin fiyatı için yükseliş tetikleyicisi olarak hareket etti. Mevcut konumda analistler Dogecoin rallisinin sürdürülebilir olabileceğine inanıyor ve meme coin'in rekor seviye olan 0,7315 doları geçerek 1,0000 dolara ulaşmasını bekliyor.

DOGE Fiyat Analizi

Moving Average Convergence Divergence (MACD) göstergesine bakıldığında Dogecoin fiyatı, 12 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) yukarıda döndüğünden gerçekleşecek ciddi satın almalar sonucunda bu hafta sonu 0.1400 dolardaki direnci yok etme potansiyeline sahip olabilir. Dogecoin'in yükseliş trendi, denge hacmi (OBV) tarafından ortaya çıkan pozitif işlem hacmi ile de desteklendiği söyleniyor. Belirtilen göstergeye göre, işlem hacmi 11 milyar doları aştı. Dogecoin fiyatının arkasındaki bu ivme devam ettiği veya hatta arttığı sürece yatırımcılar ciddi yükseliş hareketleri ile karşılayabilir.

Öte yandan 23 Ekim'de Dogechain yönetim platformu, mevcut Dogecoin'in %80'ini yakacak bir teklifin yanı sıra kalan airdropların hak kazanma süresinin 46 aydan, altı aya indirilmesi gerekip gerekmediğine ilişkin bir geri bildirimi duyurdu. Her iki öneriye de ciddi bir destek vardı ve token’ların yakılması lehine %99,9 oranında oy verildi. DOGE'nin yükselişine devam edip etmeyeceği ya da piyasa baskısına yenik düşüp düşmeyeceği henüz belli değil. Bununla birlikte yatırımcılar herhangi bir hamle yapmadan önce dikkatli olmalı.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article