Dogecoin (DOGE) Yatırımcıları İçin Üzücü Gelişme: Elon Musk Vazgeçti!

2 years ago 120
 Elon Musk Vazgeçti!

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter’ın hisselerinin %9.2’sini satın aldı ve şirketin yönetim kuruluna gireceği söylentileri ile yeniden gündeme geldi.

Öte yandan Çin merkezli haber platformu Wu, Elon Musk Twitter’ın yönetim kuruluna katılmasıyla birlikte Dogecoin‘in Twitter’a entegrasyonunun mümkün olacağını belirtti.

Ancak Twitter CEO’su, yakın zamanda yaptığı bir açıklama ile  milyarder iş adamının bu kararından vazgeçtiğini açıkladı. İşte detaylar…

Elon Musk, Twitter’ın Yönetim Kuruluna Katılmaktan Vazgeçti

Twitter CEO’su Parag Agrawal, 5 Nisan’da yaptığı açıklama ile birlikte ünlü milyarder Elon Musk’ın Twitter’ın yönetim kuruluna katılacağını ve şirketi uzun vadede “daha güçlü” hale getirebileceğini dile getirdi. Bu açıklamalar, Musk’ın bazı politikalarından hüsrana uğradıktan sonra Twitter‘dan %9,2 hisse satın almasından sonra geldi.

Öte yandan Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey de, Tesla ve SpaceX patronunu şirketinin yönetim kurulunda kendisinin istediğini iddia ederek hareketi desteklediğini söyledi.

Ancak Elon Musk, bu haberlerin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra yönetim kuruluna katılmaktan vazgeçti.

Musk’ın neden bir anda yönetim kurulu üyesi olma kararından vazgeçtiği henüz belli değil. Ancak Agrawal, bazı kullanıcılar Elon Musk’ın bu U dönüşünü “titrek” olarak tanımlamasına rağmen, bunun en iyisi için yapıldığına inanıyor.

Öte yandan, bazıları ise bu kararın yönetim kurulu üyeleri için sahiplik sınırıyla ilgili olduğunu düşünüyor.

Elon Musk’ın Dogecoin Planları

Elon Musk kısa süre önce popüler sosyal medya platformunun premium abonelik tabanlı hizmeti olan Twitter Blue‘yu yenilemeyi teklif etti. Tesla CEO’su ayrıca platformda Dogecoin ile ödeme yapma önerisinde de bulundu.

Musk’ın Twitter’ın yönetim kuruluna katılması, en büyük meme parası için yükseliş katalizörü olarak görülüyordu.

Öte yandan Tesla patronu, geçtiğimiz yıl büyük bir ralliyi ateşleyen Dogecoin’in ana tetikleyicisi oldu. Öyle ki Coin-Türk tarafından bildirildiği üzere, elektrikli otomobil üreticisi Tesla 14 Ocak tarihinde bazı ürünler için DOGE‘yi kabul etmeye başladı.

Ancak Musk, artık yönetim kuruluna katılmaya istekli olmadığı için şirkette daha pasif bir rol oynaması muhtemel. Dolayısıyla bu da Twitter’ın Dogecoin ödeme seçeneğine sahip olma olasılığının daha düşük olduğu anlamına geliyor. Yine de Musk, Twitter’ın en büyük hissedarı olmaya devam ediyor.

Read Entire Article