Dogecoin (DOGE) Yatırımcılarının Başı Belada! DOGE Fiyat Tahminleri!

1 year ago 71

Bitcoin son derece tatsız bir şekilde 27.000 doların altına düştü. Altcoinler için risk artıyor. Kral kripto para biriminin yaşadığı satışlar olumlu gelen makroekonomik verilere rağmen enteresan bir tablo çiziyor. Peki ya Dogecoin? Onun da fiyatı düşüyor. Dogecoin yatırımcılarının dikkat etmesi gereken seviyeler ve güncel görünümü inceleyelim.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin (DOGE) fiyatı, yaklaşık bir yıldır yerinde olan bir destek hattından aşağı kırılma riski altında. Eğer bu gerçekleşirse tarihi düşüşlerden birini görebiliriz. Farklı zaman dilimindeki grafiklerde izlenen RSI verisi düşüş ihtimalinin arttığını gösteriyor. Uzun vadeli haftalık zaman dilimindeki teknik analiz, Dogecoin'in geleceği hakkında net bir tablo çizemiyor.

Yükseliş beklentisinde olan DOGE yatırımcılarını umudu halen var. Onlar için iyimserliği besleyen şey tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana yerinde olan azalan bir direnç çizgisinin aşılmasıydı. Daha önceki kırılma haftasında DOGE fiyatı %170 artarak 0,159 dolar zirvesine ulaşmıştı. Ancak, o zamandan bu yana geçen 190 gün içinde fiyat aşağı doğru hareket etti.

 Dogecoin Fiyat Tahmini

Bitcoin fiyatının güncel durumu, altcoinlerin neredeyse tamamında devam eden düşüşler. DOGE fiyatının Haziran 2022’den beri koruduğu destek seviyesinin aşağı yönlü kırılabileceğini gösteriyor. Bu destek seviyesi daha önce 3 kez daha test edilmişti. Bu dördüncü ve genelde bu kadar fazla test edilen destek seviyeleri aşağı yönlü kırılır. Haftalık RSI aşağı hareketi destekliyor.

Günlük grafikteki görünüm de düşüş beklentisini destekliyor. Bunun ilk nedeni dalga sayımından geliyor. Teknik analistler Elliott Dalga teorisini, tekrar eden uzun vadeli fiyat modellerini ve yatırımcı psikolojisini belirlemek izlemek için kullanır. Bu teoriye göre Dogecoin (DOGE) fiyatı Mart ve 10 Nisan arasında A-B-C yapısı oluşturdu. Düzeltme yukarı yönlü bir eğime sahip olduğundan, bu baskın trendin düşüş yönünde olduğu anlamına gelir.

Düşüşün ikinci güçlü nedeni 50’nin altındaki Göreceli Güç Endeksidir. Daha önce de belirtildiği gibi, bu düşüş eğiliminin bir işaretidir. Dahası, DOGE fiyatı son 24 saat içinde başarısız bir sıçrama girişiminde bulundu. Üstelik Bitcoin fiyatı düşmeye devam ediyor.

Düşüş senaryosu gerçekleşirse Dogecoin fiyatı 0,057 dolara inebilir. Eğer destek bölgesinden fiyat sıçrarsa bu senaryoda da 0,095 dolara ulaşması beklenir.

Read Entire Article