Dogecoin Fiyat Hedefi: 2022’de DOGE Yükselecek Mi?

2 years ago 109

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma hamlesinden sonra aslında beklendiği gibi Dogecoin (DOGE) fiyatında yukarı yönlü hızlı bir hamle görüldü. Ancak Musk etkisi çok uzun sürmedi ve meme token aynı hızda düşüş yaşadı.

DOGE Fiyat Grafiği

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından sonra DOGE fiyatı hızlı bir yükseliş yaşadı ve 0,12 dolar seviyelerinden 0,17 dolara kadar yükseldi. Ancak daha sonra fiyat kademe kademe düşüşe geçti ve 0,13 dolar seviyeleri görüldü. DOGE fiyatı yazının kaleme alındığı an itibari ile 0,14 dolar sınırında işlem görüyor.

Buna ek olarak Dogecoin bu yükseliş hamlesi ile birlikte en büyük ilk on kripto para birimi arasında girmiş ve 10. sıraya yerleşmişti. Ancak CoinMarketCap’ten elde edilen son bilgilere göre DOGE fiyat düşüş ile birlikte 10. sırayı Avalanche’e (AVAX) kaptırdı ve şu anda en büyük 11. kripto para konumunda yer alıyor.

Dogecoin Fiyat Hedefleri

Aslında DOGE ile ilgili piyasanın ikiye bölündüğünü ifade edebiliriz. Bir kesim Dogecoin ve benzeri meme token’ların hala ortadan kaybolacağı ve ömürlerinin çok uzun olmayacağını ifade ediyor. Çünkü bu kişiler DOGE gibi şaka coin’lerin hiçbir amacının olmadığını ve bu sebeple de hype’ın bitmesinden sonra fiyatların çok ciddi bir düşüş yaşayacağını düşünüyor.

Bunun yanında DOGE ve SHIB gibi kripto para birimleri için artık kullanım durumları oluştuğunu ve yatırımcı kitlesi sebebiyle de artık şaka coıin’lerin aramızda olacağını düşünenler de var. Bu kişiler DOGE fiyatının artık piyasa ile birlikte hareket edeceğini düşünüyor. Ancak bu noktada DOGE fiyatının Musk açıklamalarından büyük ölçüde etkilendiğini de unutmamak gerekiyor. Yine de Elon Musk’ın hem DOGE hem genel kripto para piyasası üzerindeki etkisi günden güne azalıyor gibi görünüyor.

Dolayısıyla aslında şu an DOGE fiyat tahminleri ile ilgili net bir yorumda bulunmak oldukça zor. Eğer 2022 yılında Bitcoin yeniden bir ralli başlatırsa şaka coin’lerin yukarı hamle yapması da oldukça olası. Ancak piyasa aşağı yönlü ilerlemeye devam ederse şaka coin’ler de bu düşüşlerden paylarını düşeni alabilirler.

Read Entire Article