Dogecoin Fiyatı Ne Oldu? Dogecoin’in Yıllara Göre Fiyat Grafiği

1 year ago 68

Dogecoin (DOGE), hafta başında değerini yüzde 30'un üzerinde artırmasının ardından düşüşe geçmiş olsa da analiz platformu Santiment'a göre en büyük köpek temalı altcoin'in fiyatındaki yukarı yöndeki eğilim devam edebilir. Şimdi gelin Dogecoin fiyatı ne oldu, Dogecoin yıllara göre fiyat grafiği konularına değindiğimiz yazımıza geçelim.

Dogecoin Fiyatı Ne Oldu?

Dogecoin'in fiyatındaki yükseliş, ünlü milyarder Elon Musk'ın 44 milyar dolara satın aldığı popüler sosyal medya platformu Twitter'ın logosunu Dogecoin simgesiyle değiştirmesinden kısa bir süre sonra yaşandı. Bu değişiklik kripto para dünyasında büyük ses getirdi. Bazıları bunun eğlenme, dikkat çekme ve para kazanmayı amaçlayan bir pazarlama hilesi olduğu şeklinde yorumlar yapsa da Musk'ın niyeti ne olursa olsun Dogecoin fiyatı kısa bir süre içinde değerini üçte birin üzerinde artırarak kripto para piyasasının geri kalanından ayrıştığı görüldü.

O zamandan bu yana kazanımlarının önemli bir kısmını kaybeden DOGE, bu yazının hazırlandığı sırada gün içinde kaydettiği yüzde 0,43 yükselişle 0,08313 dolardan işlem görüyor. Hafta başındaki ralli ile DOGE fiyatı 0,1016 dolara kadar çıktı.

Dogecoin'in Yıllara Göre Fiyat Grafiği

Dogecoin yıllara göre fiyat grafiğine bakıldığında, en büyük köpek temalı altcoin'de tüm zamanların en yüksek seviyesinin (ATH) 8 Mayıs 2021 tarihinde 0,7376 dolarla kaydedildiği, güncel fiyatlarla ATH'ın yüzde 88,72 altında işlem gördüğü görülüyor. Bununla birlikte Dogecoin'de tüm zamanların en düşük seviyesi (ATL) ise bundan 8 yıl önce, 7 Mayıs 2015 tarihinde 0,00008547 dolarla kaydedildi. Bu, güncel fiyatlarla DOGE'un ATL'sinin yüzde 97 bin 241 üstünde işlem gördüğü anlamına geliyor.

Santiment'in Dikkat Çeken Dogecoin Analizi

Santiment'in Dogecoin için yaptığı durum analizi, büyük yatırımcıların alım yapmaya başlamasıyla fiyatın zirve yaptığına dair işaretler veriyor. DOGE'un yükselişi sırasında aktif cüzdan adresleri ve dolaşımdaki arz, ticaret hacmi ve işlem hacmi ve balina işlemleri (100 bin dolar ve üstü) dahil olmak üzere üç ölçütün birlikte yükseldi ve fiyatın zirveye ulaştığı görüldü.

Dogecoin için rtalama alım satım getirilerini ölçen 30 günlük MVRV ise nispeten güvenli bir bölge olan +yüzde 11 seviyesinde bulunuyor. Altcoin'ler genellikle değerini yüzde 20 veya daha fazla artırdıklarında yatırımcılar için tehlike arz etmeye başlarlar. Santiment, yaptığı analizde Musk'ın Twitter'ın mavi kuşlu logosunu Dogecoin'in simgesi ile değiştirmesinden sonra bile popüler altcoin'in fiyatının daha da yükselebileceğini ekledi.

Öte yandan analizde, Musk ve onu yakın çevresinden olduğu değerlendirilen dev kripto para balinalarının ralliden önce DOGE biriktirmeye başladıkları, planlanan DOGE rallisinin gerçekleşmesinden önce haber aldıklarına dikkat çekiliyor. Nitekim rallinin gerçekleşmesinin ardından söz konusu tüm bu balinaların DOGE'larını hızla satarak cüzdanlarını boşaltmış olmaları da bu durumu doğruyor.

Read Entire Article