Dogecoin Kurucusundan Terra 2.0 Eleştirisi: LUNA 2.0 Yatırımcılarını “Kripto Kumarbazları” Olarak Nitelendirdi!

2 years ago 94
Okuma Süresi: 2 Dakika

Dogecoin kurucu ortağı Bill Markus, LUNA’yı yeniden başlatma sürecini ve Terra 2.0’ı eleştirdi. Markus, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında LUNA 2.0 yatırımcılarını “kripto kumarbazları” olarak nitelendirdi.

TerraUSD Çöküşü ve Terra 2.0 Süreci

Terra blokzincirinin stabil kripto para birimi TerraUSD’nin (UST) çöküşü, kripto para piyasasında oldukça önemli bir etki yarattı. UST’nin 1 doların altına gerilemesi ile birlikte Terra blokzincirinin yerel kripto para birimi LUNA 0,0001 dolar seviyelerine kadar gerilerken, Bitcoin (BTC) UST krizinin yaşandığı hafta içerisinde 24.500 dolar seviyelerine iğne attı. Piyasadaki çoğu kripto para birimi, bu süreçte çift haneli değer kayıpları kaydetti.

UST çöküşünün ardından Terra topluluğu tarafından yapılan oylama sonucunda Terra 2.0’ın başlatılması yönünde karar verildi. Eski Terra blokzinciri, Terra Classic olarak ve LUNA ise LUNA Classic olarak isimlendirildi. Terra ekibi, dün sabah saatlerinde resmi Twitter hesabından yaptıkları açıklamaları ile Terra 2.0’ın 28 Mayıs’ta Türkiye saati ile 09.00’da (06.00 UTC) başlatılacağını açıkladı.

Dogecoin Kurucusundan Terra 2.0 Eleştirisi

Terra blokzincirine ilişkin belirsizlik durumu, haftalarca devam etti ve bu süreçte birçok farklı alternatif çözüm gündeme geldi. Ancak bu hafta itibarıyla Terra topluluğunu Terra 2.0’ın başlatılmasına ilişkin bir karara varması ile bu belirsizlik süreci sona erdi. Terra topluluğu tarafından yapılan oylama sonucunda Terra 2.0’ın başlatılması yönünde karar varılması ile birlikte kripto ekosisteminde bir çok isimden olumlu ve olumsuz eleştiri geldi. Dogecoin kurucusu Bill Markus, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Terra 2.0 sürecine ilişkin düşüncelerini paylaştı. Markus, LUNA 2.0 yatırımcılarını “kripto kumarbazları” olarak nitelendirdi.

Read Entire Article