Dogecoin Kurucusundan Uyarı Niteliğinde Ayı Piyasası Yorumu!

2 years ago 93

"Shibetoshi Nakamoto" olarak da bilinen Dogecoin'in kurucusu Billy Markus, düşüş eğiliminde olan piyasadan neler beklenebileceği yönünde açıklamalarda bulundu. Bu noktada yaptığı açıklamalarda Markus, “ölü kedi sıçramalarından” da bahsetti.

Ayı Piyasası Ne Zaman Sona Erecek?

Ayı piyasasının ne kadar sürebileceğini soran Dogecoin kullanıcısı "Greg"e yanıt olarak, DOGE'nin ortak yaratıcısı, "Bazen umutlar ve hayaller yeniden yıkılmadan önce ölü kedi sıçramaları olur" ifadelerini kullandı.

Öte yandan “Ölü kedi sıçraması”, bir varlığın fiyatındaki küçük, geçici bir artış ve ardından düşüş trendinin devam etmesi olarak tanımlanabilir. Bildiğiniz gibi 2021 yılında yaşanan artışlar sonrasında kripto para piyasasında düşüş başladı ve arka arkaya gelen kötü haberle ile FED açıklamaları birleşince ayı piyasasında olduğumuz kesinleşti. Bitcoin ATH seviyesinin yaklaşık olarak %70 altına gerilerken altcoin’lerde de %90’lara varan ve hatta bazılarında aşan düşüşler yaşandı.

Bunlara ek olarak kripto para birimleri henüz kısa sayılabilecek varlık döneminde “ayı piyasası” olarak nitelendirilen ve piyasanın “kripto kış” olarak tabir ettiği birkaç dönem yaşadı.

Ayrıca ayı piyasasına ilişkin benzer görüşler Texas Üniversitesi finans profesörü John Griffin tarafından da dile getiriliyor. Griffin konuyla ilgili olarak, "Bazı ayı rallileri olabilir, ancak yakın zamanda döngüyü tersine çevirecek bir katalizör görmüyorum." sözlerini kullandı.

Dogecoin Fiyatı

Piyasa değeri bakımından en büyük meme token konumunda bulunana DOGE, 0,049 dolarlık seviyelere kadar geriledikten sonra toparlanma yaşadı ve yazının yayına hazırlandığı sırada 0,075 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Analistlerin açıklamalarına göre şu anda DOGE MA 50 seviyesi olarak görülen 0,081 dolarda bir direnç ile karşı karşıya ve bu seviyenin hacimli bir kırılımının 0,12 dolara doğru hamleyi de beraberinde getirebileceği ifade ediliyor. DOGE son 24 saat içinde %4,5 yükselirken son 1 haftadaki %26 artışı ile dikkatleri çekiyor.

Read Entire Article